Željko Golubović policiji prijavio vjeroučitelja

Batine i molitva: Svećenik istukao bolesnog dječaka?

Marija Lešić Omerović

Mali Mladen Golubović (9) koji boluje od zločudnog tumora na mozgu došao je kući u suzama i krvi. Dijete tvrdi da ga je istukao svećenik koji ga nije htio pustiti s nastave vjeronauka već je inzistirao na molitvi



ŽUPANJA » Nezapamćeni događaj potresa Đuriće, malo selo na istoku županjske Posavine. Mještani govore kako je župnik na satu vjeronauka prošlog petka ispljuskao devetogodišnjeg učenika Mladena Golubovića. Riječ je o dječaku kojemu je prije godinu i pol dana dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu.


   – Bio sam šokiran kada me nazvala supruga i rekla da je Mladen došao iz škole uplakan, krvavog lica, s masnicama i vidljivim tragovima prstiju na vratu i obrazima. Šok je bio još veći kada sam čuo da ga je istukao svećenik jer nije želio biti na satu vjeronauka i tražio je da ide kući. Supruzi sam rekao da zove policiju i odmah krenuo kući s posla, ispričao nam je otac Željko Golubović.


Liječnik utvrdio ozljede


Mladena je pregledao liječnik koji je utvrdio ozljede, a kontaktirali su i onkologa u zagrebačkoj bolnici gdje se Mladen liječi. Liječnik im je rekao da će to utjecati na psihu djeteta koje je prošlo nekoliko ciklusa kemoterapija i intenzivnog zračenja mozga i kralježnice maksimalnom jačinom.




   – Policija je razgovarala s nama i s ostalih pet učenika koji su svjedočili događaju, a u ponedjeljak (danas) će doći i krim-policija. Idemo do kraja jer nitko nema pravo nikoga pljuskati, a posebno dijete koje boluje od zloćudnog tumora na mozgu, ustvrdio je ogorčeni Željko Golubović.


   Prozvani župnik Zoran Aladić odbacuje odgovornost.


   – Odgovorno tvrdim da Mladena nikada nisam pljusnuo, a kamoli ga ozlijedio. Čim sam u petak ušao u učionicu, Mladen mi je rekao da ne želi biti na vjeronauku i da ide kući. Tražio sam da se prvo pomolimo, a nakon toga sam ga zamolio da se još malo strpi jer ćemo razgovarati o molitvi i smatrao sam da bi to i njemu moglo biti jako zanimljivo. Tada je uslijedila eksplozija histerije i agresije kakvu još nikada nisam doživio, a 20 godina sam svećenik i 18 godina u školi – ispričao nam je župnik.


Župnik sve poriče


– Mladen je bio izvan sebe, trgao je trakaste zavjese s prozora. Djeca su se uplašila. Nekako sam mu prišao, jedva ga uspio obuzdati, uhvatiti za ruke kojima je snažno mlatarao i dovesti na sredinu učionice, na prazan prostor. Rekao sam mu da sjedne i tada sam povisio ton i zagalamio da je dosta i da ne miče se dok se ne smiri, prisjeća se Aladić.


   Župnik je, kaže, odmah zatražio da se fotografira učionica i sve što je Mladen napravio.


   – Očekivao sam roditelje u školi, da dođu i provjere što se dogodilo, da porazgovaramo, ali oni su pozvali policiju. Žao mi je što se ovaj incident dogodio baš na satu vjeronauka, ali ja sam kao vjeroučitelj dužan štititi i Mladena, ali i ostale učenike. Možda sam ga slučajno pogrebao pokušavajući ga uhvatiti za ruke i spriječiti ga da nekoga ozlijedi kakvim predmetom, ističe župnik.


   Što je na koncu istina, saznat će se nakon policijske istrage.