Predsjednički kandidat

Škoro bi sad ‘prekopavao’ Jasenovac: Na skupu hvalio Hasanbegovića i slavio ustaški pozdrav

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



Predsjednički kandidat Miroslav Škoro na skupu u Novom Zagrebu govorio je o ustaškom pozdravu “Za dom spremni”, a naglasio je kako on pripada “ponosnoj generaciji koja je pobijedila srpski fašizam”.


Nije pritom objasnio kako je uspio pobijediti srpski fašizam s “tamburicom na ramenu”, kako je ranije priznao da je proveo Domovinski rat, ali je zato na skupu nabrajao ljude iz svog najbližeg kruga koji su sudjelovali u ratu.


– Pitali su me što mislim o pozdravu “Za dom spremni”. Ja se ne bojim govoriti o tome. Zato što znam istinu. I nisam licemjer. To je pozdrav pod kojim je moj vjenčani kum se borio za ovu Hrvatsku ’91. godine.




To je pozdrav pod kojim je moj bratić poginuo. I neće mi nitko kazati da je to pozdrav koji nekome smeta jer su ga koristili od ’41. do ’45. Jesu. Ali, koristili su i riječ Hrvatska, koristili su i himnu “Lijepa naša”, istaknuo je Škoro.


Najavio je kako će posjetiti Bleiburg, ali i Jasenovac.


– Otići ću i u Jasenovac, nemam ja problema s time, gospodine. I znate što ću tražiti? Tražit ću međunarodnu komisiju. Ako treba, prekopat ćemo sve, rekao je Škoro, na oduševljenje prisutnih.


Govorio je i o Danu antifašističke borbe, a smatra da o datumu njegove proslave trebaju odlučiti povjesničari.


– Neka kaže pametni dr. Hasanbegović, ja ću prvi potpisati, rekao je Miroslav Škoro.