Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 3
Sutra: 8° 8° 3
19. siječnja 2020.
Predsjednički kandidat

video Škoro bi sad 'prekopavao' Jasenovac: Na skupu hvalio Hasanbegovića i slavio ustaški pozdrav

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 16. studeni 2019. u 20:59 2019-11-16T20:59:00+01:00

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro na skupu u Novom Zagrebu govorio je o ustaškom pozdravu "Za dom spremni", a naglasio je kako on pripada "ponosnoj generaciji koja je pobijedila srpski fašizam".

Nije pritom objasnio kako je uspio pobijediti srpski fašizam s "tamburicom na ramenu", kako je ranije priznao da je proveo Domovinski rat, ali je zato na skupu nabrajao ljude iz svog najbližeg kruga koji su sudjelovali u ratu.

- Pitali su me što mislim o pozdravu "Za dom spremni". Ja se ne bojim govoriti o tome. Zato što znam istinu. I nisam licemjer. To je pozdrav pod kojim je moj vjenčani kum se borio za ovu Hrvatsku '91. godine.

To je pozdrav pod kojim je moj bratić poginuo. I neće mi nitko kazati da je to pozdrav koji nekome smeta jer su ga koristili od '41. do '45. Jesu. Ali, koristili su i riječ Hrvatska, koristili su i himnu "Lijepa naša", istaknuo je Škoro.

Najavio je kako će posjetiti Bleiburg, ali i Jasenovac.

- Otići ću i u Jasenovac, nemam ja problema s time, gospodine. I znate što ću tražiti? Tražit ću međunarodnu komisiju. Ako treba, prekopat ćemo sve, rekao je Škoro, na oduševljenje prisutnih.

Govorio je i o Danu antifašističke borbe, a smatra da o datumu njegove proslave trebaju odlučiti povjesničari.

- Neka kaže pametni dr. Hasanbegović, ja ću prvi potpisati, rekao je Miroslav Škoro.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.