Svi kapaciteti popunjeni

Skloništu u Liču treba pomoć građana: Ako ne udomimo neke od pasa, neke ćemo morati eutanizirati

P. N.

Crta se nada da mu dani nisu odbrojani

Crta se nada da mu dani nisu odbrojani

Album sa psima koji čekaju svoj dom možete pogledati ovdje, također ako možete podijelite ga na društvenim mrežama



Album sa psima koji čekaju svoj dom možete pogledati ovdje, također ako možete podijelite ga na društvenim mrežama.


Voditeljicu Skloništa, dr.vet.med. Milku Mijanović možete kontaktirati na 091/214-8877.


Broj telefona Skloništa je 091/214-8855 (Ivana i Helena, djelatnice).





Voditeljica Skloništa: “Nedavno me je nazvala jedna novinarka i rekla: Vi ste jedino Kill sklonište koje radite kao No Kill. Malo sam se zamislila nad tom rečenicom i shvatila da je potpuno u pravu”.


Što znači “NO KILL”? To znači da imate sklonište u kome su psi na prvom mjestu. Koji imaju sve što im treba: siguran smještaj, hranu, pažnju, ljubav, šetnju, veterinarsku skrb… Što smo mi dobili s tim? Sklonište puno pasa. Zašto? Jer im je u našem skloništu dobro i na sigurnom su. 


Ovako razmišljaju ljudi koji odlaze u skloništa u kojima se psima odbrojavaju dani 60, 59, 58… 3, 2, 1, 0.


Iz Rijeke odlaze i po 100 km u udaljena skloništa i spašavaju pse. Zašto?


– Jer im prijeti eutanazija!


– Zato jer su u Liču sigurni!


Najčešće pitaju: “Gdje je smješten pas kojeg su jučer pokupili sa ulice?” 


– U Liču!


– Aaaa super. Tamo im je dobro i sigurno.


Pepe


Pepe



Kada ste na stranicama našeg skloništa vidjeli objavu: ” tom i tom psu ističe vrijeme, ističe mu rok boravka u skloništu 15. ovog mjeseca, ako ga ne udomite za 5 dana prijeti mu eutanazija… Nikada!. Znate kako bi ti oglasi glasili kod nas? Spasite Rinu jer je u skloništu 1610 dana i prijeti joj eutanazija!


 I tako za 32 psa koji su preko 1000 dana sa nama! Pa zar to nije žalosno? Zato molimo sve koji mogu i žele privremeno ili trajno uzeti psa neka dođu u Sklonište Lič. Treba nam pomoć svih vas jer smo stvarno došli do momenta kada ćemo morati eutanazirati najstarije stanovnike jer se ne možemo dovesti u situaciju da ne možemo primiti nove pse iz razloga što nemamo mjesta. A zašto? Zato jer ima dosta neodgovornih i nesavjesnih vlasnika koji ne vode brigu o svojim kućnim ljubimcima. Dok su mali – su slatki i umiljati, a kad porastu – su veliki i smetaju. I što onda? Na ulicu i riješen problem. Molimo Vas u ime svih štićenika Skloništa Lič da im pomognete i nađete im što prije dom. Sve su to lijepi, socijalizirani, poslušni, umiljati, cijepljeni, sterilizirani, čipirani psi kojim samo trebate vi – Udomitelji. HVALA Vam u ime Rine, Klare, Hurem, Dugačkog, Tare, Tene, Tinija, Oskara, Klempa, Jana…

Klara


Klara



Tko god je ikad bio kod nas, zna da volimo svakog psa koji dođe k nama.. Zna da dajemo maksimum od sebe… Došlo je do toga da sad to nije dovoljno. Trebamo udomljenja, HITNO! Ne komentare „Ajme, jadni psi“ ili „Ljudi, pomagajte“. Udomljenja. Ali ozbiljna udomljena, ne da se pas udomi pa zovete za mjesec dana, dva ili godinu dana da biste psa vratili. Ozbiljna i trajna udomljenja. Sad im treba spasiti živote”.


Tako je glasio poziv u pomoć objavljen prije tri dana. U međuvremenu…


“Od kada smo objavili da su nam udomljenja hitno potrebna i da u suprotnome nećemo imati izbora nego eutanizirati, nadali smo se drugačijim pozivima. Zaprimljena su dva poziva, prvi je bio: “Ja bih udomio svog psa, radi se o školovanom belgijskom ovčaru ali ga ne mogu više imati pa ako imate mjesta”, a drugi: “udomila sam prije dva mjeseca kujicu u Crikvenici i ja ju sa svojom mirovinom ne mogu imati pa me zanima kad ju mogu dovesti k vama”. Eto, to su jedini pozivi koje smo zaprimili. 🙁


Ljudi, psi u Skloništu trebaju pomoć. Udomljenja su sad najpotrebnija i ako uspijemo, eutanazije ćemo moći izbjeći. Ne molimo radi sebe, molimo radi njih. Svako udomljenje znači spas za dva života: za udomljenog psa i za onog koji može ostati ili doći na njegovo mjesto… Ovo ne možemo sami…”


Rina


Rina