Karamarko želi ojačati popularnost kandidatkinje

Škabrnja u funkciji kampanje: HDZ tajno priprema susret Grabar Kitarović i Gotovine

Marina Vlakić

Kako Gotovina neće dati podršku niti jednom kandidatu, pa ni HDZ-ovoj kandidatkinji, HDZ je dolazak Kolinde Grabar Kitarović u Zadar odgodio za 18. studenoga kako bi se u Škabrnji susrela s generalom



ZADAR Gotovinin stav »neće politika u moju butigu« zadaje ovih dana puno problema lokalnim HDZ-ovcima koji iščekuju dolazak Kolinde Grabar Kitarović u Zadar. Kako joj, naime, popularnost i dalje pada, Gotovina im je trebao biti džoker u rukavu koji će hitno promijeniti odnos snaga između nje i Josipovića.


Gotovina, koji se od dana otkako je izišao iz zatvora jasno distancira od svake stranačke politike, bio bi im onaj presudni jezičac na vagi u osvajanju novih glasova koji, po najnovijim anketama popularnosti, još uvijek idu Josipoviću.


HDZ stoga svim mogućim kanalima pokušava doći do bilo kakve Gotovinine podrške, pogotovo nakon javnog pisma Zbora generala koji su joj uskratili podršku u predsjedničkoj kampanji. Svima je jasno da bi njegova podrška HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović značila više od svih istupa i skupova zajedno, međutim, general i dalje ostaje po strani.




Čak je i njegov »glasnogovornik« Željko Dilber ovih dana izjavio da će se Gotovina »držati, kao i uvijek, po strani«. Suho zlato dale bi neke stranke da ih on podrži na izborima, ali kako vidimo, nema toga tko ga može nagovoriti.


I zato, kad neće Gotovina Kolindi, onda će Kolinda Gotovini. U lokalnom HDZ-u, naime, saznajemo da će ih stranka pokušati spojiti na obilježavanju pada Škabrnje, 18. studenoga, kada bi HDZ-ova kandidatkinja trebala doći pokloniti se žrtvama, a istoga bi dana tamo trebao biti i Gotovina.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista….