Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1
Sutra: 14° 14° 1
28. veljače 2020.
Nezavisni hrvatski sindikati

Sever: NHS podržava štrajkove sindikata obrazovanja i Cestarskog sindikata

Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 19. studeni 2019. u 12:51 2019-11-19T12:51:08+01:00

»Podupiremo svoje kolegice i kolege. No, u sjeni ovoga velikog, događa se i štrajk manjega opsega, onaj Nezavisnog cestarskog sindikata. On traje niz dana u poduzeću za ceste u Varaždinu, i tu je zapelo kolektivno pregovaranje. Nije tu samo pitanje da mi očekujemo solidarnost, nego moramo biti i solidarni jedni s drugima«, istaknuo j

ZAGREB Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever podržao je u utorak sindikate obrazovanja, koji su krenuli u opći štrajk do ispunjenja zahtjeva, kao i Nezavisni cestarski sindikat koji štrajka u Varaždinu.

Uoči 6. sabora NSH-a koji se održava pod geslom »Radnik uvijek vrijedi više« Sever je poručio da kolege sindikalci u svojim akcijama imaju potporu NHS-a.

»Podupiremo svoje kolegice i kolege. No, u sjeni ovoga velikog, događa se i štrajk manjega opsega, onaj Nezavisnog cestarskog sindikata. On traje niz dana u poduzeću za ceste u Varaždinu, i tu je zapelo kolektivno pregovaranje. Nije tu samo pitanje da mi očekujemo solidarnost, nego moramo biti i solidarni jedni s drugima«, istaknuo je.

Sever je također naglasio da treba osvijestiti javnost o problemu koji donose nove tehnologije i tehnološki procesi – one ulaze na područje ljudskoga rada i uzrokuju pojačana otpuštanja radnika.

»Trebalo bi umjesto otpuštanja skraćivati radno vrijeme uz zadržavanje visine plaće. Trebalo bi uvesti i poreze na nove tehnologije i njihove enormane prihode, kojima bi se financiralo vrijeme nezaposlenosti radnika, mirovinski sustav i slično«, kazao je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.