Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
18. siječnja 2020.
Jezik brži od pameti

Seksistički komentar ministra Varge: Volimo da su sestre u pripijenom

Screenshot HRT
Screenshot HRT
Autor:
Objavljeno: 6. veljača 2015. u 23:05 2015-02-06T23:05:05+01:00

Moja izjava tom je prilikom bila neprimjerena, zbog čega iskreno žalim. Žao mi je ako sam bilo koga tom izjavom na bilo koji način uvrijedio, to mi nikako nije bila namjera«, navodi Varga

ZAGREB – Ministar zdravlja Siniša Varga u petak se ispričao zbog svoga komentara kako bi volio da sve medicinske sestre nose pripijenu odjeću, istaknuvši kako iskreno žali zbog te neprimjerene izjave.

»Danas sam imao čast sudjelovati u dodjeli Zahvalnica za najliječnika i najsestru, koje dodjeljuje Udruga hrvatskih pacijenata. Kako sam zamoljen da gospođi Štefici Bagarić, dobitnici Zahvalnice simbolično uručim sestrinsku kutu, to sam rado i učinio. Moja izjava tom je prilikom bila neprimjerena, zbog čega iskreno žalim. Žao mi je ako sam bilo koga tom izjavom na bilo koji način uvrijedio, to mi nikako nije bila namjera«, navodi Varga u priopćenju.

Ističe kako se za žensko-mušku ravnopravnost zalaže u svakodnevnom radu kao medicinar, kao i u privatnom životu. »Nastavit ću se zalagati za ravnopravnost žena i muškaraca«, zaključuje Varga u priopćenju.

Ministar je u petak dodijelio zahvalnicu za najliječnika i najsestru, koje svake godine biraju pacijenti, te je pritom, odijevajući dobitnici sestrinsku kutu, rekao: »Volimo da su sestre u pripijenom«.

Željka Perić, liječnica obiteljske medicine iz Zdenaca kod Orahovice, i Štefica Bagarić, medicinska sestra Klinike za psihijatriju Vrapče, su po izboru Udruge hrvatskih pacijenata najbolje zdravstvene djelatnice u prošloj godini.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.