Četvrtak, 11. veljače 2016.
Sudbonosna odluka

Šeks: Dio lijevoga bloka odbio glasovati za samostalnost

Foto D. Jelinek
Foto D. Jelinek
Autor: HINA
Objavljeno: 25. lipnja 2012. u 20:18

Bivši potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimr Šeks (HDZ) izjavio je večeras gostujući u Dnevniku HRT-a kako su zastupnici lijevoga bloka 25. lipnja 1991. djelomično odbili glasovati za odluku o samostalnosti Republike Hrvatske i njezinu izlasku iz SFRJ te su zato napustili sabornicu

ZAGREB Bivši potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimr Šeks (HDZ) izjavio je večeras gostujući u Dnevniku HRT-a kako su zastupnici lijevoga bloka 25. lipnja 1991. djelomično odbili glasovati za odluku o samostalnosti Republike Hrvatske i njezinu izlasku iz SFRJ te su zato napustili sabornicu.

»Tražili su da Hrvatska odmah pokrene postupak udruživanja u novi savez republika«, rekao je Šeks dodavši kako je to bilo neprihvatljivo.

Istaknuo je i kako je znao da će odmah nakon te odluke biti rat s mnogo žrtava i razaranja te dodao kako su sjene nad Domovinskim ratom, odnosno ono što se događalo poslije »Oluje« te pretvorba i privatizacija utjecale, ali ne bitno, na ulazak Hrvatske u EU.

Komentari

2
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • điđimiđi
  điđimiđi   Objavljeno: 26. lipnja 2012. u 9:56

  1. Jeste li za to da Republika Hrvatska, kao suverena i samostalna država, koja jamči kulturnu autonomiju i sva građanska prava Srbima i pripadnicima drugih nacionalnosti u Hrvatskoj, može stupiti u savez suverenih država s drugim republikama (prema prijedlogu Republike Hrvatske i Republike Slovenije za rješenje državne krize SFRJ)?“
  2. Jeste li za to da Republika Hrvatska ostane u Jugoslaviji kao jedinstvenoj saveznoj državi (prema prijedlogu Republike Srbije i Socijalističke Republike Crne Gore za rješenje državne krize u SFRJ)?“

  Od oko 85 % onih koji su na referendum izašli ~ 95 % je dalo pozitivan odgovor na prvo pitanje jer su znali da je alternativa rat u koji ni šeks ni tuđman ni nitko od poznatih "domoljuba" neće slati vlastitu, već tuđu djecu.
  Oni će ZNA SE imati ulogu da relikte mrskog im komunizma zvane društveno vlasništvo i samoupravljanje
  unište i stvore STALIŠE kao krunu demokracije u balkanskoj vukojebini.
  Kao što vidimo to im je u ovih 22 godine i uspjelo jer su od te države najprije stvorili komunističku samoposlugu ,temeljito je ispraznili pa je sad obična KIOSK.

 • F.Čabrijan
  F.Čabrijan   Objavljeno: 26. lipnja 2012. u 6:08

  Nebi ja to tako rekao, već bi rekao da dio tzv. komunista iz Partije nisu bili za samostalnu Hrvatsku, a drugi dio tzv. komunista iz iste Partije su bili za samostalnu Hrvatsku. I imamo je, ali su je tzv. komunisti okljaštrali do kosti, danas u 22. godine i dalje njihove vlasti, s time da su danas umijesto starokomunista na vlasti mladokomunisti.