Bez rasprave

Sabor jednoglasno ukinuo imunitet Marini Lovrić Merzel

Hina

Kako je i najavljivala, za ukidanje imuniteta glasovala je i sama Marina Lovrić Merzel, koja je osumnjičena za više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje službene isprave, primanje mita i pranje novca



ZAGREB – Hrvatski sabor jutros je jednoglasno i bez rasprave ukinuo zastupnički imunitet bivšoj sisačkoj županici Marini Lovrić Merzel i time omogućio nastavak kaznenog postupka u kojem ju DORH sumnjiči za višemilijunske malverzacije.


Kako je i najavljivala, za ukidanje imuniteta glasovala je i sama Marina Lovrić Merzel, koja je osumnjičena za više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje službene isprave, primanje mita i pranje novca.


U Saboru je nastavljeno glasovanje o raspravljenim točkama, a kako je u petak, zbog tvorničke greške na jednoj od komponenti, pao novi sustav za elektroničko glasovanje, zastupnici se izjašnjavaju dizanjem ruku.




Potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec zastupnike je izvijestila da su u Saboru stručnjaci koji rade u večernjim satima, dok ne zasjeda plenum. »Očekujemo da će sustav biti popravljen i očekuje se njegova puna funkcionalnost do slijedećeg tjedna«, kazala je Zgrebec.