Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 18° 18° 1
25. ožujka 2019.
Nova usluga

SVJETSKA PREMIJERA UberBoat na Jadranu kreće krajem lipnja

Foto: Marko GRACIN
Foto: Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 12. lipanj 2017. u 11:57 2017-06-12T11:57:48+02:00

Plovilo odnosno gliseri za prijevoz moći će se naručiti tim putem u Splitu, Hvaru i Dubrovniku, a sve bi trebalo krenuti u tjednu od 26. lipnja

Kompanija Uber krajem lipnja ove godine u srednjoj Dalmaciji počet će s pružanjem usluge UberBoat u sklopu koje se putem aplikacije na pametnim telefonima naručuje plovilo, najavili su iz zagrebačkog ureda Ubera, dodajući da će to biti svjetska premijera te usluge.

Plovilo odnosno gliseri za prijevoz moći će se naručiti tim putem u Splitu, Hvaru i Dubrovniku, a sve bi trebalo krenuti u tjednu od 26. lipnja.

Iz Ubera napominju da usluga UberBoat ne nudi mogućnost noćenja na gliseru niti najma brodice bez kapetana, jer takvo što podrazumijeva prisustvo kapetana i mornara.

»Ovog ljeta Uber pokreće UberBoat, nakon što smo već pokrenuli usluge UberSelect i UberVan na obali te vozilima povezali Dalmaciju od Novalje do Dubrovnika. Planirano uslugu proširiti i na Šibenik, Zadar i Korčulu i vjerujemo da će ta usluga pridonijeti rastu vrijednosti hrvatskog turizma«, poručio je direktor Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac.

Iz Ubera podsjećaju da oni nisu vlasnici tih plovila nego nude platformu ponuditeljima tih usluga na Jadranu, a svi koji s njima po tom pitanju surađuju su, kako ističu, licencirane kompanije za povremeni pomorski prijevoz, čiji kapetani imaju važeće dozvole za komercijalni prijevoz.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka