Stiže prava zima

SNIJEGA ĆE BITI I U RIJECI Od srijede stiže jaka ciklona, zabijelit će se i u nižim krajevima

P. N.

Već od srijede stiže novi ciklonalni poremećaj koji će donijeti snijeg u većem dijelu zemlje. Očekivano će najobilniji biti u Gorskom kotaru gdje će početi snježiti već u zadnjim satima utorka



Nakon snijega koji je noćas padao u Gorskom kotaru, početak tjedna trebao bi donijeti kratkotrajan predah od padalina. Sutra će čak i u Gorskom kotaru biti sunčano i suho, iako iznimno hladno, pa se očekuje da će temperatura tijekom noći pasti na čak jedanaest stupnjeva ispod nule.


U Rijeci će sutra također biti sunčano, s maksimalnom dnevnom temperaturom od osam stupnjeva, no takvo lijepo vrijeme neće predugo trajati.


Već od srijede stiže novi ciklonalni poremećaj koji će donijeti snijeg u većem dijelu zemlje. Očekivano će najobilniji biti u Gorskom kotaru gdje će početi snježiti već u zadnjim satima utorka.




Snijeg će padati svakodnevno do kraja tjedna, a neće ga biti samo u gorju, već i u nizinama. Padat će i u Zagrebu, a očekuje se da će ga biti i u samom gradu Rijeci, a ne samo u njenoj okolici.


Na širem području Kvarnera sutra će puhati i jak vjetar. Stranica meteoalarm oglasila je narančasto upozorenje uz prognozu da će udari bure dosezati brzinu od 125 kilometara na sat.