Nesvakidašnj incident

SKANDAL U POŽEGI HDZ-ov gradonačelnik napao novinara, ovaj završio na Hitnoj

Hina

Gradonačelnik je Mirkovića navodno pritisnuo uza zid te udario njegovom glavom o zid, nakon čega ga je udarcima nogom izgurao iz gradske vijećnice. Mirković je umalo pao niz stepenice, dok su za vrijeme incidenta zaposlenice vikale gradonačelniku da to ne čini. Novinar je zatražio pomoć liječnika. Policija istražuje slučaj



Gradonačelnik grada Požege, Vedran Neferović (HDZ), danas je fizički napao novinara 034 Portala, Mladena Mirkovića oko 10.50 sati, piše 034 Portal a prenosi portal televizije N1.


Do incidenta je došlo uoči press konferencije sazvane radi dodjeljivanja priznanja najboljoj medicinskoj sestri. Novinar je došao na navedenu konferenciju ranije te je ostao sam s gradonačelnikom pri čemu je došlo do napada u prostoru gradske vijećnice.


Gradonačelnik je Mirkovića, kako piše spomenuti portali, pritisnuo uza zid te udario njegovom glavom o zid, nakon čega ga je udarcima nogom izgurao iz gradske vijećnice. Tom je prilikom Mirković umalo pao niz stepenice, dok su za vrijeme incidenta zaposlenice vikale gradonačelniku da to ne čini.




Nakon incidenta, novinar je zatražio pomoć liječnika te će se opseg zadobivenih ozljeda znati nakon pregleda u OŽB Požega, dok je o cijelom događaju obaviještena policija koja obavlja očevid.


Gradonačelnik Neferović govori drugačije:


‘Lokalni 034 portal godinu dana laže o mojoj obitelji, ocu, meni. Jutros je na tom portalu objavljen jedan lažni članak. Prije primanja novinara koje sam imao zakazano za 11 sati, pozvao sam novinara 034 portala i pitao ga tko je pisao taj jutrošnji članak. On je rekao da je on autor, pa sam ga uhvatio za jaknu i izbacio iz gradske kuće. Ja sam za kritiku, ali nisam za to da budem žrtva lokalnih nadripisara kojima bih se valjda trebao dodvoravati’, kaže Neferović.


‘Fizički obračun nije rješenje, ali zakon ne staje na stranu nekoga tko je žrtva, a ja sam godinu i pol dana žrtva laži koje pišu o meni i mojoj obitelji’, dodaje.


Novinar, tvrdi Neferović, ne govori istinu kad govori da mu je nabijao glavom o zid, a za što, kaže Neferović, ima i svjedoke – zaposlenice Grada.


“Nisam se mogao braniti”


Glasnogovornica požeško-slavonske policije Ivana Radić potvrdila je Hini da im je tijekom prijepodneva prijavljen slučaj zbog čega je policija postupala prema dvije osobe. No, više detalja o tom slučaju bit će poznato tek nakon kriminalističkog istraživanja koje je u tijeku.


Ravnatelj Opće županijske bolnice Željko Glavić rekao je Hini da je Mirković još na obradi, ali se prema sadašnjem stanju najvjerojatnije radi o lakim tjelesnim ozljedama. Ravnatelj je rekao da je Mirković po njegovoj izjavi napadnut od strane njemu poznate osobe. Nakon završetka obrade bit će poznato hoće li novinar biti otpušten iz bolnice.


Portal prenosi riječi svog novinara koji je rekao da je Neferović njemu i redakciji prijetio smrću. »Kako sam se mogao obraniti kad ja imam jedva 60 kilograma, a on bar 100. Nisam se ni snašao, već sam bio na stepeništu. Bojao sam se da ću razbiti skupocjenu opremu«, rekao je novinar.


Ronko je zgrožen


Priopćenje javnosti je zbog tog incidenta poslao je predsjednik požeško-slavonskog SDP-a Zdravko Ronko, koji je naveo da je »šokiran, iako ne i iznenađen današnjim brutalnim napadom na novinara požeškog 034 portala Mladena Mirkovića«, javlja Hina.


Uz osudu napada, Ronko je pozivao građane da dignu glas protiv takvog ponašanja, ne samo aktualnog gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića, na čije su ponašanje i ranije upozoravali. Tvrde da Neferović nije jedini u tom uredu koji pribjegava nasilju najniže vrste, navodeći da takva praksa nije strana ni požeško-slavonskom HDZ-u.


»Ne znam što je u ovome redoslijedu današnjeg zbivanja strašnije – da se gradonačelnik Požege fizički šakama obračunava, da je jednog svog građanina brutalno zabio u zid, zabio mu glavu u zid, dok je istodobno taj građanin i novinar, predstavnik javnosti, a sve se događa na konferenciji za medije u gradskoj vijećnici i to u povodu dodjeljivanja nagrade najboljoj medicinskoj sestri«, priopćio je Ronko.Smatra šokantnim i sramotnim što se na dan dodjele nagrade medicinskoj sestri tražila liječnička pomoć radi fizičkog napada gradonačelnika za novinara. »A kad se sjetimo one poslovice ‘Dobro je dok ne tuku’, evo došlo je do toga, da nas i tuku«, naveo je Ronko.