Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Ostao bez šefa kluba

Robert Jankovics napustio Klub Milana Bandića

Foto: Patrik Macek / PIXSELL
Foto: Patrik Macek / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 25. rujan 2019. u 11:09 2019-09-25T11:09:00+02:00

Razlike među članovima kluba postale su prevelike za mene i više nisu samo koncepcijske nego i suštinske«, rekao je Jankovics

Dosadašnji predsjednik Kluba zastupnika rada i solidarnosti Robert Jankovics rekao je u srijedu novinarima da je napustio Bandićev klub, ali će i dalje podržavati parlamentarnu većinu.

Zastupnik mađarske manjine najavio je da će od sada djelovati isključivo kroz Klub zastupnika nacionalnih manjina.

»Razlike među članovima kluba postale su prevelike za mene i više nisu samo koncepcijske nego i suštinske«, rekao je Jankovics ne otkrivajući razloge svog odlaska i uz objašnjenje da ne želi ružno govoriti o svojim dojučerašnjim kolegama.

Klub Milana Bandića, koji svoje zastupnike naziva »žetončićima» sada broji 11 članova, a u njemu su osim dijela zastupnika nacionalnih manjina i Ivica Mišić, koji je u Sabor ušao na listi Živog zida, bivša HNS-ovka Marija Puh, bivši HSU-ovac Kažimir Varda te bivši SDP-ovci Milanka Opačić, Ana Komparić Devčić, Zdravko Ronko i Siniša Varga.

Jankovics je ranije izjavljivao da je jedini uvjet za pristupanje Klubu rada i solidarnosti da se podržava Andreja Plenkovića i njegovu Vladu.

Sa saborskih web-stranica kluba Jankovics je već uklonjen, a na čelnom mjestu kao potpredsjednica istaknuta je Puh.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.