Ostao bez šefa kluba

Robert Jankovics napustio Klub Milana Bandića

Hina

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Razlike među članovima kluba postale su prevelike za mene i više nisu samo koncepcijske nego i suštinske«, rekao je Jankovics



Dosadašnji predsjednik Kluba zastupnika rada i solidarnosti Robert Jankovics rekao je u srijedu novinarima da je napustio Bandićev klub, ali će i dalje podržavati parlamentarnu većinu.


Zastupnik mađarske manjine najavio je da će od sada djelovati isključivo kroz Klub zastupnika nacionalnih manjina.


»Razlike među članovima kluba postale su prevelike za mene i više nisu samo koncepcijske nego i suštinske«, rekao je Jankovics ne otkrivajući razloge svog odlaska i uz objašnjenje da ne želi ružno govoriti o svojim dojučerašnjim kolegama.




Klub Milana Bandića, koji svoje zastupnike naziva »žetončićima» sada broji 11 članova, a u njemu su osim dijela zastupnika nacionalnih manjina i Ivica Mišić, koji je u Sabor ušao na listi Živog zida, bivša HNS-ovka Marija Puh, bivši HSU-ovac Kažimir Varda te bivši SDP-ovci Milanka Opačić, Ana Komparić Devčić, Zdravko Ronko i Siniša Varga.


Jankovics je ranije izjavljivao da je jedini uvjet za pristupanje Klubu rada i solidarnosti da se podržava Andreja Plenkovića i njegovu Vladu.


Sa saborskih web-stranica kluba Jankovics je već uklonjen, a na čelnom mjestu kao potpredsjednica istaknuta je Puh.