"Ladonjina haranga"

Ravnatelj pulske Opće bolnice dr. Lems Jerin najavio podnošenje kaznene prijave protiv Plinija Cuccurina

Hina

Iznenađen sam neviđenom harangom koju Cuccurin provodi protiv bolnice i njegovim komentarima oko podataka iz redovnog izvještaja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Čudi me da se netko tako može igrati s bolnicom, rekao je dr. Lems Jerin



PULA – Ravnatelj pulske Opće bolnice dr. Lems Jerin danas je novinarima rekao da predsjednik Ladonje Plinio Cuccurin  provodi harangu protiv pulske bolnice te najavio da će podnijeti kaznenu prijavu protiv Cuccurina za kvalifikaciju da se u bolnici zapošljava po političkoj liniji.


»Iznenađen sam neviđenom harangom koju Cuccurin provodi protiv bolnice i njegovim komentarima oko podataka iz redovnog izvještaja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje s početka godine. Čudi me da se netko tako može igrati s bolnicom«, rekao je Jerin na konferenciji za novinare ustvrdivši da je na današnjoj konferenciji za novinare Ladonje iznesen niz netočnih ili pogrešno interpretiranih podataka.


Neke propuste na koje ukazuje HZZO u svojem zadnjem izvješću pulska bolnica je već uklonila, na što je, istaknuo je, HZZO odgovorio pozitivno. Pulska Opća bolnica jedina u Hrvatskoj ima zaposlenog kliničkog farmakologa, troškovi za lijekove na popisu HZZO-a 11 posto su manji od prosjeka, a i dani bolničkog liječenja po pacijentu manji su od hrvatskog prosjeka, rekao je.




»Nije jednostavno svaki put specifične i vrlo skupe lijekove, poput citostatika, dobavljati na javnom natječaju. Posebice to nije jednostavno kad se pojedinim dobavljačima duguje znatan novac«, istaknuo je Jerin koji je najavio i skoro proširenje hitnog bolničkog prijema sa sadašnjih 285 na 776 četvornih metara u prostoru nekadašnjeg odjela transfuzije, za čije će se uređenje utrošiti dva milijuna kuna.


Cuccurin je danas rekao da će vijećnici Ladonje, ako se podaci o nepravilnostima u poslovanju koje je tijekom nadzora utvrdio HZZO pokažu točnima, zatražiti smjenu Upravnog vijeća i ravnatelja pulske Opće bolnice.