Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Imovinske kartice novih hrvatskih ministara

u tiskanom Radimir Čačić najbogatiji član Vlade: "težak" 31 milijun kuna

Radimir Čačić / Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Radimir Čačić / Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Autor: ,
Objavljeno: 24. siječanj 2012. u 20:59 2012-01-24T20:59:57+01:00

Ostali članovi Vlade daleko su do Čačića kada je u pitanju vrijednost imovine, a najbliži mu je ministar turizma Veljko Ostojić, s imovinom od šest milijuna kuna

ZAGREB Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić daleko je najbogatiji član nove Vlade. Čačić je u svojoj imovinskoj kartici prijavio da zajedno sa suprugom u nekretninama, dionicama, štednji i pokretninama ima vrijednost veću od 31 milijuna kuna. Mora mu se priznati da je od svih članova Vlade bio najprecizniji u ispunjavanju kartice i da je imovinu bračnog para Čačić bilo najlakše izračunati. Tako devet nekretnina prvog potpredsjednika i njegove supruge vrijede više od devet milijuna kuna. Među njima najvrednije je građevinsko zemljište u Zagrebu koje sam Čačić procjenjuje na 2,6 milijuna kuna, a on je i jedini član Vlade koji je prijavio imovinu u inozemstvu, odnosno apartman u Sloveniji vrijedan 220 tisuća kuna.

Osim u nekretninama Čačić i u dionicama i udjelima prema posljednjim cijenama s burze ima oko 16 milijuna kuna, ali od toga je najvredniji 50-postotni udio u Coningu Alfa kojeg procjenjuje na više od sedam milijuna kuna. On je i vlasnik 10 tisuća dionica HT-a koje su jučer na burzi vrijedile oko 2,4 milijuna kuna. Po milijun kuna i više vrijedan je i njegov udio u Krašu i PBZ-u. Čačićeva supruga ima dionice vrijedne više od dva milijuna kuna, a zajedno imaju više od 2,5 milijuna kuna štednje. 

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva nema automobil, za razliku od supruge čije vozilo je vrijedno 20 tisuća kuna, ali je zato prijavio brod od 980 tisuća kuna. 

    Ostali su članovi vlade daleko od Čačića i kada je u pitanju vrijednost nekretnina, ali i dionica, a među onima koji su ulagali na burzu najpopularnije su dionice HT-a, Kraša, Atlantske plovidbe, Ericssona... 
 No, svi članovi Vlade još nisu predali svoje imovinske kartice, ili ako su ih predali one još nisu obrađene i dostupne. 

 Kako smo već objavili predsjednik VladeZoran Milanović primat će, sudeći po objavljenoj imovinskoj kartici, oko 20.570 kuna mjesečne netto plaće. Od te svote morat će vraćati kredit za stan od 127 kvadratnih metara u Zagrebu, kojeg je kupio pred tri godine. Suvlasnica tog stana, vrijednosti od oko 254 tisuće eura, je i njegova supruga, a zajedno imaju u vlasništvo još jedan, nešto veći stan u glavnom gradu (130 m2, vrijednosti cca 260 tisuća eura). Milanović je vlasnik Volkswagen Passata, starog sedam godina, čiju je vrijednost prijavio na 20 tisuća eura. Za razilku od nekih od svojih ministara, premijerova štedna knjižica nije odebljala – na računu ima pet tisuća eura.

Imovinske kartice hrvatskih ministara možete vidjeti u tiskanom izdanju Novog lista u srijedu, 24. siječnja 2012. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.