Arbitraža o granici

Pusić: Podnesak prije roka 11. veljače

Hina

Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je u ponedjeljak da je Hrvatska dovršila svoj podnesak za arbitražu o granici, da će se o njemu na vladi još jednom razgovarati ovaj tjedan i da će biti upućen na vrijeme, prije roka koji istječe 11. veljače



BRUXELLES – Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je u ponedjeljak da je Hrvatska dovršila svoj podnesak za arbitražu o granici, da će se o njemu na vladi još jednom razgovarati ovaj tjedan i da će biti upućen na vrijeme, prije roka koji istječe 11. veljače.


»Riječ je o prvoklasnom dokumentu od tristotinjak stranica, koji je napravljen u suradnji s vrhunskim svjetskim stručnjacima«, rekla je ministrica koja u Bruxellesu sudjeluje na sastanku ministara vanjskih ili europskih poslova zemalja članica EU-a.


Ona nije htjela komentirati potez slovenskog premijera Janeza Janše da podnesak za arbitražu o granici uputi u parlament na odlučivanje.»To morate pitati premijera Janšu. Ne bih htjela komentirati, vjerojatno postoje dobri razlozi s njihove strane s obzirom na politički trenutak«, rekla je ministrica.

Slovenski premijer Janez Janša prebacio je na parlament odlučivanje o podnesku arbitražnom sudu za granični prijepor s Hrvatskom, smatrajući da bi u podnesku koji su predložili domaći i strani stručnjaci trebalo izvršiti manje izmjene.




Hrvatska i Slovenija svoje podneske arbitražnom sudu moraju podnijeti do 11. veljače.