Sabor

Pupovac se žali na prijetnje zastupnicima oko Istanbulske konvencije

Hina



Zadnju priliku za stanku petkom, prije izmjena saborskog Poslovnika, iskoristila je zastupnica Anka Mrak Taritaš (Glas) upitavši »kuda ide priča s Agrokorom«, a SDSS-ov Milorad Pupovac upozorio je na prijetnje koje primaju neki zastupnici zbog svojih opredjeljenja oko Istanbulske konvencije.


»Pitanje je kud priča s Agrokorom ide, je li to drugi Agrokor Ramljak-Peruško ili radimo neki treći Agrokor?«, upitala je Mrak Taritaš koju također brinu najavljene tužbe i hoće li na kraju sve platiti građani Hrvatske i hrvatski proračun


»Došlo je vrijeme da opet napravimo tematsku sjednicu te da premijer i potpredsjednica Vlade objasne što se napravilo s Agrokorom. Premijer je jučer pokazao odlučnost oko Istanbulske, a to treba raditi i sada«, kazala je Mrak-Taritaš.




Milorad Pupovac (SDSS) upozorio je da dio zastupnika prima poruke pritiska i prijetnji zbog njihova opredjeljenja oko Istanbulske konvencije.


»Čujemo da jedan broj naših kolega prima poruke koje su, ne samo pritisak nego i neka vrste prijetnje zbog njihovih uvjerenja i stavova kao zastupnika. I to zbog toga što će podržati civilizacijski dokument koji se zove Istanbulska konvencija«, kazao je.


Istaknuo je da kako nitko ne bi trebao ulaziti u privatnu sferu ili crkvenu sferu tako isto i zastupnicima treba ostaviti da po svojoj savjesti mogu donositi odluke.


Nakon njegovog izlaganja HDZ-ov Ivan Ćelić počeo je dovikivati iz klupe, dok je Mostov Miro Bulj kazao da se zbog Istanbulske konvencije prijeti »ekskomunikacijom« i HDZ-ovcima.