Protiv zaključka saborskog Odbora

Propada kurikularna reforma? Jokić Šustaru poručio da neće pristati na “cenzorske skupine’

Hina

Foto D. Jelinek

Foto D. Jelinek

Ovoj zemlji nisu potrebne nadskupine, cenzorske skupine, skupine koje bi nas vratile u neka tamna, daleka vremena i ovakvi elementi ukazuju, ako baš hoćete, na ostavštinu bivšeg komunističkog sustava u nekom obliku odlučivanja, rekao je Jokić



Voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić u ponedjeljak je najavio da su članovi skupine spremni odstupiti ako ministar znanosti obrazovanja i sporta Predrag Šustar do srijede, 25. svibnja ne odbaci zaključke saborskog odbora za znanost među kojima je i onaj da je skupinu potrebno proširiti s desetoro novih članova s različitih područja.


»Zaključci (saborskog odbora) pokazuju potpuno nepoznavanje procesa cjelovite kurikularne refome«, rekao je Jokić na konferenciji za novinare utvrdivši da je riječ o političkom pritisku jer je odbor donio zaključke koji su »u potpunosti u suprotnosti s odlukama Vlade i resornog ministra« koji su dali potporu načinu provedbe kurikularne reforme.


»Ovoj zemlji nisu potrebne nadskupine, cenzorske skupine, skupine koje bi nas vratile u neka tamna, daleka vremena i ovakvi elementi ukazuju, ako baš hoćete, na ostavštinu bivšeg komunističkog sustava u nekom obliku odlučivanja i na to jednostavno ne možemo pristati. Na dijalog smo… više nego spremni, a na političke pritiske, politikanstvo, jednostavno ne možemo pristati«, rekao je uz ostalo, Jokić.




Stoga su članovi radne skupine, poručio je, spremni odstupiti. »Ali, uvažavajući važnost onoga što radimo i da to dira svako dijete i svakog roditelja, uvažavajući činjenicu da je to važno za budućnost zemlje, barem koliko kao i smanjivanje javnog duga, spremni smo dati rok do 25. svibnja u 10 sati ministru Šustaru i da se osvrne na ove zaključke i da ih između ostalog i odbaci«, rekao je.