Izgubio kontrolu

Profesor koji je prozvan za nasilje nad učenikom: ”Nisam ga mlatio, ali jesam gurnuo”

P. N.

Ilustracija Foto: Pixabay

Ilustracija Foto: Pixabay

"Ja sam to napravio i da bi morao opet bi napravio, sram me da sam morao... Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti", tvrdi profesor



U Tehničkoj školi Čakovec u utorak se dogodio incident u kojemu je profesor navodno udario učenika koji ga je provocirao, zbog čega je pozvana i policija, a na incident je reagiralo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja zatraživši očitovanje i stavivši školi na raspolaganje krizni tim za psihološko savjetovanje.


Ravnatelj Tehničke škole Dražen Blažeka potvrdio je da se “jučer u popodnevnoj smjeni dogodio incident u jednom razrednom odjeljenju”, istaknuvši da je “na neprimjereno i neprihvatljivo provociranje učenika došlo do neprimjerene i neprihvatljive reakcije profesora”.


Kako se neslužbeno doznaje, učenici su tijekom sata kredom gađali profesora koji im je bio okrenut leđima, a kada se okrenuo, jednog je učenika odgurnuo, a drugoga vrijeđao i pljusno.




Slučaj je prijavljen policiji, a glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek rekao je da “PU međimurska provjerava navode iz anonimne prijave građana o tom događaju”, dodavši da zbog zaštite maloljetnika u ovakvim osjetljivim slučajevima policija ne daje detalje o događaju.


Profesor je večeras za RTL ispričao svoju verziju priče.


“Ja sam odreagirao na način, kad sam ustanovio koji je učenik to napravio (bacio kredu), da sam ga gurnuo nogom, da ne kažem, nisam ga ozlijedio. Onda sam ga u kabinetu, nisam ga mlatio, ali sam gurnuo, isto tako drugog učenika. On je pljunuo na stol učenika, pa sam prema obojici primijenio isti tretman”, rekao je profesor koji kaže da već neko vrijeme pokušava smiriti razred razgovorom i drugim pedagoškim metodama, ali da je ovaj put izgubio kontrolu.


“Ja sam to napravio i da bi morao opet bi napravio, sram me da sam morao… Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti”, tvrdi profesor, prenosi N1.