Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 2
Sutra: 21° 21° 2
19. listopada 2018.
Vrijedna nekretnina

foto Prodaje se Titov penthouse: Pogledajte luksuzni stan u jednoj od najskupljih ulica svijeta

Ovaj stan je nekada koristio jugoslavenski predsjednik Josip Broz Tito, a bio je i rezidencija jugoslovenskih izastanstava u UN-u. Penthaus nudi panoramski pogled na New York sa čak tri balkona / Foto Douglas Elliman
Ovaj stan je nekada koristio jugoslavenski predsjednik Josip Broz Tito, a bio je i rezidencija jugoslovenskih izastanstava u UN-u. Penthaus nudi panoramski pogled na New York sa čak tri balkona / Foto Douglas Elliman
Autor:
Objavljeno: 17. listopad 2017. u 17:52 2017-10-17T17:52:00+02:00

U dupleksu površine 418 kvadratnih metara nitko nije boravio više od 20 godina. Novac od prodaje nekad luksuznog penthausa trebale bi, prema dogovoru o sukcesiji, podijeliti bivše republike SFRJ. Države bivše Jugoslavije također prodaju i dupleks od 3.650 kvadratnih metara koji se nalazi na Petoj Aveniji, a koji Srbija koristi za svoju misiju pri UN-u

Penthaus na njujorškoj Park aveniji, koju su vlasti bivše Jugoslavije kupile 1975. godine, prodaje se, a početna cijena je 15,2 milijuna eura, piše portal Balkaninsight.

Stan je dostupan za potencijalne kupce od ponedjeljka, a novac od prodaje nekad luksuznog penthausa trebale bi, prema dogovoru o sukcesiji, podijeliti bivše republike SFRJ.

Ovaj stan je nekada koristio jugoslavenski predsjednik Josip Broz Tito, a bio je i rezidencija jugoslovenskih izastanstava u UN-u. Penthaus nudi panoramski pogled na New York sa čak tri balkona.

tito1

U dupleksu površine 418 kvadratnih metara nitko nije boravio više od 20 godina, a stan je trenutno u devastiranom stanju. To objašnjava zašto je agencija koja ga prodaje objavila smo dvije fotografije, terase i zgrade u kojoj se stan nalazi.

- Nekretnini je potrebno potpuno renoviranje kako bi se stan prilagodio standardima 21. stoljeća, jer desetljećima nitko nije vodio računa o njemu. Pošto su radovi dozvoljeni samo od svibnja do rujna, očekuje se da će projekt trajati dvije ili tri godine, a možda i duže - rekao je za BIRN, Tristan Harper, agent za nekretnine.

tito4

Stan ima pet kupatila i četiri spavaće sobe, a graciozno predsoblje sa širokim stepenicama vodi ka dnevnom boravku s teresom i kaminom.

Penthaus ima i jednu dnevnu sobu s bibliotekom i velikim prozorima koji gledaju na Park Aveniju. Također ima posebne prostorije za poslugu i praonicu.

Jugoslovenski veleposlanik Jakša Petrić za stan je 1975. godine platio 85.000 eura u gotovini. Čak 850.000 eura je potrošeno na opremanje stana.

tito2

List New York Post je prije dva mjeseca podsjetio da je u stanu boravio i Josip Broz Tito.

- To je istinski dijamant koji se može pretvoriti u pravi dragulj na vrhu jedne od najekskluzivnijih zgrada na Park Aveniji - rekao je Tristan Harper, agent zadužen za prodaju stana.

Mediji su svojevremeno izvijestili da je holivudski glumac Jack Nicholson bio zainteresiran za kupnju Titova stana.

Države bivše Jugoslavije također prodaju i dupleks od 3.650 kvadratnih metara koji se nalazi na Petoj Aveniji, a koji Srbija koristi za svoju misiju pri UN-u.

Ta rezidencija ima 32 sobe, osam kupatila i dva lifta, a prodaje se za 42 milijuna eura.

Države bivše Jugoslavije očekuju da će dobiti desetke milijuna eura od prodaje bivših veleposlanstava i rezidencija u New Yorku, Bernu, Tokiju i Bonu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka