Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 4
Sutra: 24° 27° 12
23. srpnja 2018.
Četvrti dan potrage

Pripadnici HGSS-a pronašli tijelo Poljakinje nestale na Biokovu

Foto HGSS
Foto HGSS
Autor:
Objavljeno: 6. kolovoz 2017. u 16:09 2017-08-06T16:09:00+02:00

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) pronašli su u nedjelju oko podneva na obraslom puteljku biokovskoga vrha Strn iznad Živogošča mrtvo tijelo 55 godišnje M.W. iz Poljske, za kojom su tragali četvrti dan po dojavi o njezinu nestanku.

Dvadesetak HGSS-ovaca iz Splita, Šibenika, Dubrovnika, Gospića i Makarske i u nedjelju ujutro krenuli su, četvrti dan za redom, s psima tragačima krenuli u potragu na nestalom poljskom državljankom. Njezino mrtvo tijelo pronašli su na obraslom puteljku biokovskog vrha Strn iznad Živogošča, doznaje se od voditelja makarske stanice HGSS-a Tončija Lalića.

Poljska državljanka krenula je u četvrtak u jutro iz Živogošča, gdje je inače ljetovala s obitelji, prema biokovskom vrhu Strn, te je oko podnevnih sati zatražila pomoć, rekla je da nije ozlijeđena, ali je dehidrirala te da se nalazi negdje na predjelu planine Biokovo.
Odmah po dojavi, u akciju su krenuli pripadnici HGSS-a iz Makarske i Splita kojima su se pridružili Imoćani, a u potražnoj akciji iz zraka pomoć im je pružio helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i dron.

Akcija spašavanja odvijala se na velikom i teškom biokovskom planinskom terenu područja Strn, potragu je otežavalo jako vruće i sparno vrijeme, a nestala Poljakinja nije se javljala na mobitel kojega nije mogla locirati ni bazna stanica teleoperatera, izvijestio je Lalić. Rekao je je također kako će tijelo M.W. iz Poljske pripadnici HGSS-a prenijeti do Jadranska magistrale gdje će ga preuzeti odgovarajuće službe.

Lalić je još jednom istaknuo kako, uz sva brojna upozorenja HGSS-a, tiskane karte Biokova koje se nude gostima u svim turističkim uredima na Rivijeri, s posebnom uputama kada je riječ o odjeći, obući i vodi te planinskim putovima, turisti olako shvaćaju moguće opasnosti planine Biokovo, pa nakon završene akcije kod Živogošča, 20-ak pripadnika HGSS-a krenulo je u novu akciju potrage dojavljenu iz mjesta Podaca – dvadesetak kilometara jugoistočno od Makarske.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka