Nastavlja se

Prijetnje novinarima otišle i korak dalje: Šefu HND-a Saši Lekoviću prepilili šarafe na kotaču auta

P. N.

Zbog najnovijih pritisaka na novinare, HND je još prije nekoliko dana od predsjednika Sabora Bože Petrova zatražio sazivanje posebne sjednice na tu temu, a on je odgovorio da će to učiniti čim dobije službeni prijedlog



Nakon pisanih prijetnji koje su proteklih dana primili novinari portala Forum.tm i ravnateljica Hine, napadi na novinare nastavljeni su i u fizičkom obliku. Na meti se ovog puta našao predsjednik HND-a Saša Leković, kojem je nepoznat netko prepilio šarafe na kotaču privatnog automobila.


Leković je, srećom, ovu diverziju primijetio jučer, na putu prema Novom Sadu, srećom, prije nego mu je kotač otpao. 


– Krenuo sam jučer poslijepodne u Novi Sad i kad sam prešao granicu, osjetio sam da se auto trese i da nešto jako lupa. Stao sam uz cestu i pozvao šlep službu, a kad su oni digli automobil, lijevi kotač se samo izvalio. Malo dalje smo našli šarafe, a automehaničar je rekao da su zarezani tako da s vremenom puknu i da nema šanse da su pukli od starosti, rekao nam je kratko Leković, koji će slučaj prijaviti policiji, iako ne vjeruje da je moguće pronaći počinitelja. Leković kaže i kako ovo nije prvi put da su mu na autu pokušali nešto slično – jednom su mu već odvili šarafe na pola, ali je to primijetio na vrijeme.




Dodatne izjave nije htio davati, kao ni odgovor na pitanje drži li da se u ovom slučaju radi o – pokušaju ubojstva. Lekoviću već inače preko godinu i pol dana stižu razna prijeteća pisma.


Zbog najnovijih pritisaka na novinare, HND je još prije nekoliko dana od predsjednika Sabora Bože Petrova zatražio sazivanje posebne sjednice na tu temu, a on je odgovorio da će to učiniti čim dobije službeni prijedlog.