Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
25 sati u olujnom moru

Prijatelj slovenskog surfera: "On je odlično, koliko ga znam danas sigurno već slavi"

Foto Dusko Marusic/Pixsell
Foto Dusko Marusic/Pixsell
Autor:
Objavljeno: 31. listopad 2018. u 17:37 2018-10-31T17:37:23+01:00

Uspio je sam izaći iz mora na obalu nakon 25 sati, a odmah su mu iz obližnjeg kafića u mjestu Sistiana, pomogli da dođe malo sebi, ispričao je Oliver Biljman

UMAG Slovenski surfer Goran Jablanov preživio je 25 sati u olujnom moru. Za njim se tragalo od ponedjeljka, nakon što je nestao u moru ispred Umaga, a pronađen je blizu Trsta. Procjenjuje se da je tijekom noći i dana u moru prešao četrdesetak kilometara.

- Koliko znam on je odlično. Tog surfera znaju moji prijatelji pa tako sam i ja saznao da je nakon pregleda u tršćanskoj bolnici pušten kući. Uspio je sam izaći iz mora na obalu nakon 25 sati, a odmah su mu iz obližnjeg kafića u mjestu Sistiana, pomogli da dođe malo sebi. 

Imao je tek nekoliko porezotina, jednu šlapu na nozi i tražio je telefon. Odmah je znao svoje ime i prezime, nije bio dezorijentiran, a telefonom se javio svojoj supruzi da je živ. Čak nije bio niti pothlađen, iako je toliko bio u moru. Dobro je i već je mogao ići na posao, ali sigurno danas slavi, ispričao je surfer Oliver Biljman iz Umaga za 24 sata.

Biljman se surfanjem bavi preko 30 godina, a kaže da more te olujne noćui nije bilo prehladno.

- Imao je zaštitno odijelo, koje ga je štitilo. Nemate vi u tom trenutku puno vremena za razmišljanje, morate odmah djelovati i javlja se nagon za preživljavanjem. 

Ako je i imao imalo vremena razmišljati o sebi, to je kratko trajalo jer more ne pita, moraš se koncentrirati i preživjeti, ispričao je za 24 sata.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze