Sindikat

Preporod traži da se božićnice isplate i prosvjetarima pod ovrhama

Hina



Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod uputio je u srijedu pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem apelira da se božićnice isplate i zaposlenima u školama koji imaju ovrhe nad računima.


Sindikat poziva premijera da pronađe rješenje koje će osigurati svim zaposlenicima u školama gotovinsku isplatu božićnica, uključujući i radnike kojima se provodi ovrha nad cjelokupnom imovinom.


»Kako nema niti vremena niti mogućnosti za preispitivanje i promjenu zakonskih rješenja koja su dovela do tog problema, pozivamo Vas, poštovani Premijeru, da se i osobno angažirate kako bi ovogodišnja božićnica bila isplaćena svim zaposlenim u školama«, ističe se u pismu predsjednika Preporoda Željka Stipića.




HDZ i Most Stipić u pismu podsjeća na vrijeme predizborne kampanje, kada su se pisanim putem izjasnili u prilog isplate božićnice u gotovini svim blokiranim radnicama i radnicima.


»Politička se vjerodostojnost, poštovani predsjedniče Vlade, jako teško stječe, ali se bez nje lako ostaje. Ovu misao nikako i nikada ne bi trebalo smetnuti s uma«, poručuje sindikat u pismu.