Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1n
Sutra: 5° 5° 1n
23. siječnja 2020.
Prema izvoru iz Banskih dvora

Predsjednikov savjetnik na odlasku: Saša Perković prva žrtva »lex Perkovića«?

Foto G. Mehkek/Cropix
Foto G. Mehkek/Cropix
Autor:
Objavljeno: 11. rujan 2013. u 8:40 2013-09-11T08:40:46+02:00

Saša Perković mogao bi se naći u sukobu interesa. To bi postao velik problem, pa već sada treba razmišljati o tome da ga se razriješi savjetničke dužnosti«, upozorava naš sugovornik na iznimnu osjetljivost pozicije Perkovićevog sina

ZAGREB - Predsjednik Ivo Josipović često je govorio o problemu sa zakonom o europskom uhidbenom nalogu, pa je tako i jučer izjavio da će spor biti izglađen jer će Sabor izmijeniti spornu odredbu.

   Ipak, u ponedjeljak su na HTV-u pitali Josipovića zašto je malo govorio o tom problemu, a on je odgovorio da je možda bio suzdržaniji zato što u Uredu predsjednika radi Saša, sin Josipa Perkovića.

»Ali, bez obzira je li Perković stariji kriv ili ne, njegov sin s tim nema veze«, kazao je predsjednik dodajući da se, misleći na svojeg savjetnika za nacionalnu sigurnost, iz Ureda predsjednika ne može utjecati čak i kad bi se to htjelo. Međutim, kako se objektivno stišće obruč oko Josipa Perkovića, premijer je rekao da će ga se sigurno procesuirati ili u Hrvatskoj ili Njemačkoj, sve je nezgodnija činjenica da je sin bivšeg dužnosnika Službe državne dužnosti blizak suradnik predsjednika Republike. O tome se, čini se, sve više raspravlja i u Vladi. Naime, izvor blizak Banskim dvorima ističe da bi najbolje bilo kad bi Josipović razriješio Sašu Perkovića.

   »Kad se izmijeni Ustav i ukine zastara, moći će se pokrenuti istraga protiv Josipa Perkovića. Budući da njegov sin kao predsjednikov savjetnik po prirodi stvari raspolaže s brojnim informacijama, Saša Perković mogao bi se naći u sukobu interesa. To bi postao velik problem, pa već sada treba razmišljati o tome da ga se razriješi savjetničke dužnosti«, upozorava naš sugovornik na iznimnu osjetljivost pozicije Perkovićevog sina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.