Greška u koracima

Pravnica Zagrebačkog holdinga krivotvorila diplomu s Prava?

Ladislav Tomičić

Kandidirala se za dužnost vezanu uz upravljanje gradskim resursima, a tamo provjeravaju kvalifikacije, kaže naš izvor i ističe da diploma nije verificirana



ZAGREB  Pravnica Zagrebačkog holdinga Ksenija Boras, nekoć pomoćnica predsjednika Uprave poduzeća, pod sumnjom je da je krivotvorila diplomu Pravnog fakulteta. Ovu informaciju potvrdili su nam i u Zagrebačkom holdingu. Predsjednik Uprave poduzeća Slobodan Ljubičić za naš list rekao je da u Holdingu čekaju odgovor Pravnog fakulteta.


– Zatražili smo provjeru vjerodostojnosti diplome Ksenije Boras i u idućih nekoliko dana ćemo dobiti odgovor od fakuteta, rekao je Ljubičić. Prema izvorima u Holdingu koji su željeli ostati anonimni, diploma Ksenije Boras nesumnjiva je krivotvorina. Naš sugovornik koji nam je prvi potvrdio informaciju rekao je da su na Pravnom fakultetu već utvrdili da diploma nekoć visoko pozicionirane Boras nije vjerodostojna.


– Ona je napravila tešku grešku u koracima. Kandidirala se za dužnost vezanu uz upravljanje gradskim resursima u Gradu, a tamo provjeravaju kvalifikacije, kaže naš izvor. Da je slučaj Boras vrlo ozbiljan govore još dva detalja. Na kolegiju Zagrebačkog holdinga, naime, dogovoreno je da će se provjeravati sve kvalifikacije zaposlenika Holdinga. Drugi detalj otkrio nam je predsjednik Uprave Ljubičić. Navodna pravnica Boras zatražila je sporazumni prekid radnog odnosa u Holdingu, što bi također moglo biti izazvano skandalom s njezinom diplomom.




– Ksenija Boras će po svemu sudeći ostati bez posla u Holdingu, a neće izostati niti zakonska sankcija, tvrdi naš izvor u Holdingu. Navodna pravnica u Zagrebačkom holdingu radi već godinama i tamo je napravila zavidnu karijeru, koja će, po svemu sudeći, biti naprasno prekinuta.


Zanimljivo je da je Ksenija Boras svojevremeno bila imenovana i na dužnost članice Nadzornog odbora zagrebačke Plinare. Na temu navodne krivotvorine željeli smo razgovarati i sa osumnjičenom pravnicom, ali za komentar je nismo uspjeli dobiti. Na stranici zagrebačkog pravnog fakulteta imena Ksenije Boras nema među pravnicima koji su na ovom visokom učilištu diplomirali od 1950. godine na ovamo.


Dakako, sve dok informacija ne bude i službeno potvrđena od strane Pravnog fakulteta, ostaje mogućnost da je diploma Ksenije Boras ipak vjerodostojna. Naši izvori u Holdingu kažu da za takav rasplet slučaja nema izgleda.