Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 4
Sutra: 24° 27° 12
23. srpnja 2018.
Vatrena stihija

Požari divljaju Dalmacijom: Kanaderi i Airtractori pomažu u gašenju u Škabrnji, u Zatonu, na Svilaji

Požari divljaju Dalmacijom: Kanaderi i Airtractori pomažu u gašenju u Škabrnji, u Zatonu, na Svilaji
Požari divljaju Dalmacijom: Kanaderi i Airtractori pomažu u gašenju u Škabrnji, u Zatonu, na Svilaji
Autor:
Objavljeno: 12. kolovoz 2017. u 16:42 2017-08-12T16:42:00+02:00

U gašenju požara kod Uvale Divna u blizini Trpnja na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sudjelovao je Airtractor, dok su na požarištu u Škabrnji kod Zadra djelovala dva kanadera

NOVO 17.00  U gašenju požara kod Uvale Divna u blizini Trpnja na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sudjelovao je Airtractor, dok su na požarištu u Škabrnji kod Zadra djelovala dva kanadera, izvijestili su u subotu iz Ministarstva obrane te dodali i da su se dva Airtractora pokušala probiti do požarišta Duboke Jasle kod Ćelavca na Velebitu, no zbog udara vjetra i jakih turbulencija nisu bile u mogućnosti djelovati na ovom požarištu.

Iz Zemunika su na najnovije požarište Zaton-Rasline kod Šibenika upućena tri kanadera, a istodobno, buknuo je požar i na Svilaji (Pribude) u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je poletio jedan kanader.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, od 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 200 požara: 70 u Šibensko-kninskoj, 69 u Splitsko-dalmatinskoj, 48 u Zadarskoj, 10 u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji.

---------------------------

Između Zatona i Rasline kod Šibenika u subotu malo prije 15,30 planuo je požar, a na požarište su upućene i zračne snage, doznaje se u Županijskom centru 112.

»Nekoliko minuta prije 15,30 sati dobili smo dojavu o požaru između Zatona i Rasline. Gori šuma i nisko raslinje, a na terenu su 34 vatrogasca sa 12 vozila, a požar gase i tri kanadera«, doznaje se u Županijskom centru 112.

U Županijskom centru 112 dodaju da kuće zasad nisu ugrožene, te da nemaju informaciju o zahvaćenoj površini.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka