Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
19. siječnja 2019.
Slučaj Ivana Maslaća

Povjerenstvo za sukob interesa istražuje zapošljavanje Plenkovićeva šogora

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 29. ožujak 2018. u 18:31 2018-03-29T18:31:54+02:00

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, na temelju medijskih natpisa, pokrenulo je postupak protiv premijera Plenkovića kako bi se utvrdilo je li bilo pogodovanja prilikom zapošljavanja njegovog šogora Ivana Maslaća na mjestu direktora u ZL Dubrovnik, potvrdili su iz Povjerenstva

Slučaj premijerova šogora Ivana Maslaća, koji je bez javnog natječaja zaposlen na mjesto komercijalnog direktora Zračne luke Dubrovnik tema je Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, javlja televizija N1.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, na temelju medijskih natpisa, pokrenulo je postupak protiv premijera Plenkovića kako bi se utvrdilo je li bilo pogodovanja prilikom zapošljavanja njegovog šogora Ivana Maslaća na mjestu direktora u ZL Dubrovnik, potvrdili su iz Povjerenstva za N1.

Krajem prošle godine Povjerenstvo je zaprimilo i tri prijave zbog sumnje u sukob interesa pri zapošljavanju premijerove sestrične, kuma i ujaka. Naime, Plenkovićeva sestrična Nera Miličević imenovana je za voditeljicu HTZ-a u Njemačkoj. Ujak, Marko Raosi u Upravno vijeće Parka prirode Biokovo, a Igor Pokaz, Plenkovićev kum, imenovan je za veleposlanika u Velikoj Britaniji.

"To su sve odluke koje nemaju sa mnom veze. To su ljudi s imenom i prezimenom. Neće prestati disati dok sam ja predsjednik Vlade", komentirao je cijeli slučaj premijer Plenković danas u Zadru.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka