Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Sude mu

Pokrenut stegovni postupak protiv Damira Škare pred Časnim sudom HDZ-a

Foto Facebook
Foto Facebook
Autor:
Objavljeno: 23. rujan 2019. u 15:29 2019-09-23T15:29:51+02:00

ZAGREB Protiv bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Damira Škare njegova matična temeljna organizacija Maksimirsko naselje 19. rujna je pred Časnim sudom zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a pokrenula stegovni postupak, potvrđeno je Hini iz HDZ-a.

Bivšem saborskom zastupniku HDZ-a, brončanom boksačkom olimpijcu i bivšem predsjedniku Autokluba Siget velikogorički sud odredio je 5. rujna jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnji na silovanje i spolno uzenemiravanje zaposlenice AK Siget.

Škaro je ranije istog dana ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, nakon što ga je policija prijavila za silovanje, spolno uznemiravanje i prijetnju.

Policija je Škaru uhitila dan ranije na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, a prijavila ga je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Statut HDZ-a određuje da stegovni postupak mora biti gotov u roku 90 dana od dana kada je mjerodavni časni sud zaprimio odluku ovlaštenog tijela o pokretanju stegovnog postupka protiv člana stranke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.