Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
22. veljače 2019.
Neslužbena proslava Dana pobjede

foto Pogledajte kako je bilo u Slunju: Nacionalni trans, slavlje, Thompson, za dom spremni, Jure i Boban

foto: KA Portal
foto: KA Portal
Autor:
Objavljeno: 6. kolovoz 2017. u 10:44 2017-08-06T10:44:00+02:00

Izuzev izložbe političkih zabluda, valja spomenuti i govor slunjskog gradonačelnik aJure Katića, koji je istaknuo da "Samostalna Republika Hrvatska nije stvorena na nekom antifašizmu, već su je stvorili hrvatski branitelji u Domovinskom ratu."

Dok službenu proslavu u Gradu Kninu nije pohodilo niti približan broj posljetitelja koji je tamo slavio prethodnih godina, neslužbena proslava u Slunju, s koncertom Marka Perkovića Thompsona kao centralnim događajem, privukla je nekoliko desetaka tisuća ljudi iz cijele Hrvatske. U Slunju se slavio Dan grada i Dan pobjede.

Neslužbene proslave poput ovih u Slunju održavale su se ranijih godina u Čavoglama, a u pitanju su mjesta koje pohode gotovo u pravilu zagovornici desne, nerijetko i ekstremno desne političke opcije.

Tako niti ovaj put nije izostalo kolektivno uzvikivanje slogana "Za dom spremni", koje je poticao Thomson uvodom u svoju ratnu uspješnicu Čavoglave.

Reporteri KA Portala, koji nam je ustupio fotografije sa proslave u Kninu, bilježe da nije izostalo niti zborno pjevanje ustaške budnice "Jure u Boban".

Izuzev izložbe političkih zabluda, valja spomenuti i govor slunjskog gradonačelnika Jure Katića, koji je istaknuo da "Samostalna Republika Hrvatska nije stvorena na nekom antifašizmu, već su je stvorili hrvatski branitelji u Domovinskom ratu."

A kad je u pitanju slavlje, valja reći da su okupljeni našli ono što su tražili.

Padanje u kolektivni nacionalni zanos, svojstveno koncertima Marka Perkovića Thompsona, nije izostalo niti ovog puta.

Gladnima su lokalni mesari stavili u ponudu janjetinu i svinjetinu, a žednima pivo, vino i druge vrste alkohola. I sokove, ako je tko htio popiti sok.

Pjevalo se i slavilo do zore. Ozbiljni incidenti nisu zabilježeni.

Pogledajte fotografije.

thompson_slunj-62
Proslava Dana pobjede u Slunju / FOTO: KA Portal

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S pet zvjezdica napunite sezonu brzo, lako i jednostavno