Središnji predizborni skup

Plenković u Ciboni: Nema bolje predsjednice od Kolinde Grabar-Kitarović

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

"Svaki naš čovjek može biti miran da kada je predsjednička dužnost u rukama Grabar-Kitarović, ima domoljubnu, državnotvornu, demokršćanku, narodnjačku, istinsku predsjednicu koja štiti interese hrvatskog naroda, cijeni Domovinski rat, poštuje predsjednika (Franju) Tuđmana i sve ono što je HDZ postigao u prvih 30 godina slobodne i samostalne Hrvatske", poručio je Plenković pred okupljenim simpatizerima iz cijele Hrvatske



ZAGREB Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pozvao je u četvrtak birače da na predsjedničkim izborima daju glas kandidatkinji te stranke Kolindi Grabar-Kitarović, ocijenivši da od nje nema bolje predsjednice.


Plenković je to poručio na središnjem predizbornom skupu HDZ-ove kandidatkinje Grabar-Kitarović u prepunoj dvorani Cibona te je izrazio uvjerenost da će “hrvatski narod u nedjelju pokazati mudrost i zrelost” te na izborima dati glas za nju.


“Svaki naš čovjek može biti miran da kada je predsjednička dužnost u rukama Grabar-Kitarović, ima domoljubnu, državnotvornu, demokršćanku, narodnjačku, istinsku predsjednicu koja štiti interese hrvatskog naroda, cijeni Domovinski rat, poštuje predsjednika (Franju) Tuđmana i sve ono što je HDZ postigao u prvih 30 godina slobodne i samostalne Hrvatske”, poručio je Plenković pred okupljenim simpatizerima iz cijele Hrvatske.Glavni tajnik stranke Gordan Jandroković poručio je okupljenima kako svi  zajedno moraju stati iza Kolinde”, pojasniši da je to potrebno zbog napada kojima je izložena. “Do sada ni na jednim izborima nije bilo ovako prljave kampanje, s toliko zla, podmetanja i manipulacija”, ustvrdio je.

Poručio je i da u HDZ-u nema podjela. “Svi smo jedno, svi smo zajedno i to ćemo pokazati u nedjelju”, rekao je te istaknuo da je u svijetu Hrvatska uz nogometnu reprezentaciju i ljepotu zemlje, prepoznata upravo po Grabar-Kitarović.


Foto Davor Kovačević


Foto Davor Kovačević





Osvrnuo se i na protukandidata Zorana Milanovića rekavši da predsjednik Hrvatske ne može biti politički nasljednik Stipe Mesića i Ive Josipovića.


“Ali, ne može ni onaj drugi koji je bio stvaran kao veliki projekt, veći Hrvat i domoljub nego što smo mi. I onda se dogodi sučeljavanje i vidjeli smo slabašnog političara i kandidata, bez vizije, za razliku od naše Kolinde koja je dominirala i pokazala zašto su ljudi ponosni na nju i zašto će ponovno biti predsjednica”, rekao je aludirajući na Miroslava Škoru.


Da na izborima zaokruže Grabar-Kitarović birače je pozvao i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić kojem je ovo prvi nastup na nekom skupu HDZ-a u aktualnoj kampanji. “Bio sam, jesam i bit ću uz uz Kolindu Grabar-Kitarović. Nisam nestao”, rekao je Brkić uz gromoglasan pljesak okupljenih.


“Vratimo dite materi, vratimo narod HDZ-u. Pokažimo tko je pobjednik i tko će nastaviti biti na Pantovčaku još pet godina”, rekao je Brkić. Protukandidatima sadašnje predsjednice čestitao je nadolazeći Božić i Novu godinu poručivši im da se nastave baviti svojim dosadašnjim poslovima jer će pobijediti Grabar-Kitarović.


Simpatizere Grabar-Kitarović pozdravili su i pozvali da izađu na predsjedničke izbore i glasaju za HDZ-ovu kandidatkinju uputili su i šef izbornog stožera Ivan Anušić, član Predsjedništva HDZ-a Tomo Medved, šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar.


Penava je Grabar-Kitarović opisao jednom riječju – domoljub, dodavši da je ona “njegova predsjednica, sa svim svojim vrlinama i manama”. “Ona je glas i produžena ruka svakog običnog čovjeka”, rekao je. Svima koji se, kako je rekao, premišljaju za koga glasati, poručio da razmisle i ne srljaju “kako ne bismo ponovno završili u magli”.


Foto Davor Kovačević


Foto Davor Kovačević



Medved i Mikulić pozvali su na zajedništvo kako bi na izborima pokazali snagu HDZ-a i osigurali da još pet godina na Pantovčaku bude Grabar-Kitarović.


“Ona se nije otuđila od hrvatskog naroda i zemlje i jedini je kandidat koja kraj svjetskih lidera izgleda ravnopravno i samouvjereno”, rekao je Mikulić.


Potporu su video porukama iskazali i gradonačelnici Splita i Dubrovnika Andro Krstulović Opara i Mato Franković, predstavnici udruge Blokirani te brojni sportaši, a na predizborni skup došao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.


Početak skupa zbog prometne gužve kasnio je pola sata, a okupljeni simpatizeri su prije početka razvili na tribinama višemetarsku hrvatsku zastavu.


U prepunoj dvorani, dolazak predsjedničke kandidatkinje i aktualne predsjednice simpatizeri su dočekali uzvikujući “Pobjeda, pobjeda!”, a ovacijama su pozdravili i njenog supruga Jakova Kitarovića.