Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 16° 16° 1
20. travnja 2019.
Premijer nakon mise za Dan državnosti

Plenković: Ukupno ozračje i volja onih koji zasnivaju obitelj mora ući u kod naroda

Foto NL
Foto NL
Autor:
Objavljeno: 25. lipanj 2018. u 13:40 2018-06-25T13:40:34+02:00

Taj trend je svojstven mnogim zemljama u Europi upravo naše veličine, to je jedno od temeljnih pitanja, i jučer smo dijelom o tome govorili, imate ogromne demografske plus trendove u zemljama Afrike i srednjeg istoka gdje je sasvim drugačija situacija, tamo je takvo siromaštvo da bi svi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj, drži Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković bio je na euharistijskome slavlju u crkvi. sv. Marka na svetoj misi za domovinu, nakon čega je građanima i građankama RH čestitao Dan državnosti RH te se osvrnuo na odlazak brojnih građana i građanki iz RH u potrazi za boljim životom.

Podsjetio je i da problem demografije nije tu od jučer. 'Taj trend je svojstven mnogim zemljama u Europi upravo naše veličine, to je jedno od temeljnih pitanja, i jučer smo dijelom o tome govorili, imate ogromne demografske plus trendove u zemljama Afrike i srednjeg istoka gdje je sasvim drugačija situacija, tamo je takvo siromaštvo da bi svi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj', kazao je Plenković.

'Gospodarsko podizanje je samo jedan aspekt', kazao je i istaknuo da je ukupno ozračje i volja onih koji zasnivaju obitelj nešto što treba ući u kod naroda. 'Vjerujem da je optimizam ključan u tom pogledu za demografski oporavak', uvjeren je premijer.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš