Velik interes za vodeće funkcije u lukama nautičkog turizma

Pet direktora ACI marina izabrano među 283 kandidata

Darko Pajić

Izabrani su Boris Rivić za Rovinj, Darko Starčević za Pulu, Romeo Cetina za Pomer, Alan Šepuka za Cres i Ivan Mokos za marinu Šimuni. Proveden je i natječaj za internog revizora, gdje je od 74 prijavljenih odabrana Ida Bajc



RIJEKA  Na natječaju ACI-ja za izbor pet novih direktora marina javila su se ukupno 283 kandidata, a izabrani su Boris Rivić za direktora marine Rovinj, Darko Starčević za direktora marine Pula, Romeo Cetina za direktora marine Pomer, Alan Šepuka za direktora marine Cres i Ivan Mokos za direktora marine Šimuni.


 Osim toga proveden je i natječaj za radno mjesto internog revizora, gdje je od ukupno 74 prijavljenih odabrana Ida Bajc (rođ. 1984.), diplomirana ekonomistica, koja je 6 godina radila u tvrtci PricewaterhouseCoopers u okviru odjela za osiguranja.


Riječ je o natječajima provedenim kako bi se popunila upražnjena mjesta direktora marina u sklopu restrukturiranja poslovanja i pripreme za novi razvojno investicijski ciklus kompanije. 


 Devet od 27




Kako ističu u ACI-ju, u postupku odabira najboljih kandidata za direktora marina 84 prijave ispunile su natječajne uvjete, te je u prvom krugu bilo izdvojeno 27 kandidata od kojih je 9 ušlo u završni krug odabira.


Navedene su i kratke biografije i reference novih kadrova, pa se tako za direktora marine Pula Darka Starčevića (Pula, 1972.) navodi kako je on stručni specijalist poduzetništva i ekonomist turizma, koji je 8 godina radio na rukovodećim poslovima u pomorskoj policiji od zapovjednika ophodnog broda do načelnika Postaje pomorske policije Pula.


Marina Pula raspolaže sa 192 veza u moru, a razvojni plan marine uključuje proširenje kapaciteta za još 70 vezova za brodove do 50 metara duljine.


Direktor marine Pomer Romeo Cetina (Pula, 1960.), diplomirani je inženjer strojarstva sa 27 godina radnog iskustva od čega 10 godina na radnim mjestima rukovodioca te 2 godine rada u inozemstvu.


Osam godina je bio član Nadzornog odbora Tehnomont marine u Puli. Direktor marine Rovinj Boris Rivić (Rijeka, 1977.) diplomirani je ekonomist i 3 godine bio je menadžer marine Cedar Point – Erie Marine u američkoj državi Ohio.


Od njega se u marini Rovinj, koja raspolaže sa 407 vezova u moru te 40 mjesta za smještaj plovila na kopnu, razvojnim planom očekuje potpuni redizajn i proširenje palete usluga usklađene s ponudom hotela sa 5 zvjezdica u zaleđu lokacije. 


 I novi natječaji


Direktor ACI marine Cres Alan Šepuka (Rijeka, 1973.), magistar je i inženjer pomorskog prometa nautičkog smjera i ima 13 godina iskustva na poslovima rukovođenja u nautičkom sektoru u turizmu.


Marina Cres ima 458 vezova u moru te 120 mjesta za smještaj plovila na kopnu, a razvojnim planom predviđeno je oplemenjivanje marine novim sadržajima i povezivanje usluga marine sa sidrištima u blizini za koje se očekuje skoro raspisivanje koncesijskih natječaja.


Direktor marine Šimuni Ivan Mokos (Zagreb, 1975.) diplomirani je inženjer strojarstva, a radno iskustvo gradio je radom u većem broju tvrtki povezanih s nautikom.


 Marina Šimuni ima 221 vez u moru te 55 mjesta za smještaj plovila na kopnu, te je razvojnim planom predviđeno pozicioniranje Šimuna u profil charter marine s proširenom ponudom sadržaja i usluga.


ACI do kraja godine planira i raspisivanje natječaja za direktora marine Slano, te opcijski natječaj za direktore marine Palmižana i nove marine u Tisnom.