Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
25. veljače 2020.
Iskorak u pravom smjeru

Penava prvi gradonačelnik Vukovara na pravoslavnoj liturgiji za Uskrs: 'Ovo je ljudska gesta'

Foto Nenad Reberšak
Foto Nenad Reberšak
Autor:
Objavljeno: 28. travanj 2019. u 13:17 2019-04-28T13:17:52+02:00

Drago mi je što sam ovdje sa svojim sugrađanima kojima čestitam Uskrs sa željom da ga provedu u miru i sa svojim obiteljima, rekao je Penava

VUKOVAR Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima nazočio je uskrsnoj liturgiji u pravoslavnom hramu Svetog Nikolaja u Vukovaru povodom blagdana Uskrsa kojega danas vjernici slave prema julijanskome kalendaru.

Pravoslavnim vjernicima čestitao je Uskrs, a svoju nazočnost pravoslavnoj liturgiji komentirao riječima da je to ljudska gesta i iskorak u smjeru koji je prijeko potreban.

»Koliko znamo ovo je prvi put da je jedan gradonačelnik Vukovara nakon Domovinskog rata došao u pravoslavnu crkvu. Drago mi je što sam ovdje sa svojim sugrađanima kojima čestitam Uskrs sa željom da ga provedu u miru i sa svojim obiteljima«, rekao je Penava.

Na novinarsko pitanje očekuje li da se sada predstavnici srpske zajednice pojave na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Penava je rekao da će o tome govoriti njihova djela.

»Ovdje sam danas isključivo zbog pravoslavnih vjernika koji su građani Vukovara«, rekao je vukovarski gradonačelnik te dodao da se katkada previše obaziremo na riječi, a premalo na djela, na ono što tko čini.

S gradonačelnikom Penavom u hramu Sv. Nikolaja uskrsnoj liturgiji nazočila je i dogradonačelnica Ivana Mujkić, čelnik vukovarskog HDZ-a Damir Barna, vijećnici HDZ-a u Gradskome vijeću te hrvatski branitelj srpske nacionalnosti Savo Manojlović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma