Povratak otpisanih?

Pašalić se pojavio na skupu HDZ-a

Dražen Ciglenečki

Bilo je to na izbornoj skupštini temeljnog ogranka Remete na području zagrebačkog Maksimira gdje ga je, kao jednog od osnivača HDZ-a, pozvao predsjednik ogranka Damir Iličić



Gotovo deset godina nakon što je isključen iz HDZ-a, Ivić Pašalić je večeras po prvi put nazočio jednom HDZ-ovom skupu!


Bilo je to na izbornoj skupštini temeljnog ogranka Remete na području zagrebačkog Maksimira gdje ga je, kao jednog od osnivača HDZ-a, pozvao predsjednik ogranka Damir Iličić. Pašalić, naime, živi u dijelu Zagreba. Kako neslužbeno doznajemo njegov je dolazak šokantno djelovao na prisutno članstvo, a bilo ih je pedesetak. Pašalić se s većinom rukovao, s pojedincima razmjenio koju riječ s nogu i onda je mirno sjeo. A kad je predsjedavajući skupštine upitao želi li tko od gostiju pozdraviti skup javio se upravo Pašalić. Govorio je petnaestak minuta i na kraju dobio pljesak solidnog intenziteta.


“Pašalić se u svojem govoru nije bavio unutarstranačkim izborima i nije se opredjeljivao između kandidata za predsjednika HDZ-a. Glavni mitov bio mu je jedinstvo stranke, više je puta naglasio da HDZ mora biti jedinstven jer se nalazi u najtežoj situaciji otkad postoji. Istaknuo je da on nije formalno član, ali da je dušom HDZ-ovac i da je bitno da takvi budu svi članovi, bez obzira na dužnost koju obnašali. Svatko tko tvrdi da on predstavlja stranku, ne radi za HDZ, rekao je Pašalić. Velik dio govora posvetio je i činjenici da se, za razliku od ljevice, desnica nije uspjela okupiti na nedavnim parlamentarnim izborima i da je stoga sadašnja realnost – crvena Hrvatska”, ispričao nam je jedan sudionik skupa što je rekao Pašalić.




Inače, na današnjem sastanku predsjednika županijskih odbora HDZ-a, održanom u sjedištu stranke, otvorena je i tema priliva u HDZ bivših članova Hrvatskog bloka. Usvojen je zaključak da ponovno učlanjivanje svih njih mora ići preko Visokog suda časti, što dosad nije bio slučaj. Sinoć nam je jedan član predsjedništva rekao da će zbog iznenadnog pojavljivanja Pašalića na HDZ-ovoj skupštini već danas zatražiti hitnu sjednicu predsjedništva. “Ako ovome ne stanemo na kraj uskoro možemo očekivati da na neku skupštinu dođe i Ivo Sanader”, kazao nam je taj član predsjedništva HDZ-a.


Pašalića je 2002. iz stranke izbacio Sanader nakon što ga je prethodno pobijedio u tijesnim izborima za predsjednika HDZ-a.