Netipičan odgovor

Pantovčak nam poslao odgovor o prijedlogu Marka Skeje: Predsjednica o ustaškom pozdravu – neizravno

Boris Pavelić

Iz ureda predsjednice na naše pitanje nisu izravno odgovorili, nego su nas »podsjetili na objavu ureda predsjednice od 25. kolovoza 2015. na sličnu temu«, pa citirali ovako: »Inicijativa da se pozdrav 'Za dom spremni' uvede kao službeni pozdrav u Oružane snage RH neozbiljna je, neprihvatljiva i na razini provokacije«



ZAGREB  Netipičan odgovor primili smo jučer iz ureda predsjednice Republike na naše pitanje da predsjednica komentira prijedlog Marka Skeje, samoproglašenog ustaše i ratnog zapovjednika 9. bojne 4. gardijske brigade HV Rafael vitez Boban, da pozdrav  »Za dom spremni« treba unijeti u novi zakon o hrvatskim braniteljima, i tako ga »zauvijek zaštititi«.


Skejo je taj prijedlog iznio u nedjelju u Splitu, gdje se njegova postrojba postrojila na dan osnutka NDH.


Iz ureda predsjednice na naše pitanje nisu izravno odgovorili, nego su nas »podsjetili na objavu ureda predsjednice od 25. kolovoza 2015. na sličnu temu«, pa citirali ovako: »Inicijativa da se pozdrav ‘Za dom spremni’ uvede kao službeni pozdrav u Oružane snage RH neozbiljna je, neprihvatljiva i na razini provokacije«.




Isto smo pitanje postavili i Ministarstvu branitelja, koje treba napisati prijedlog novoga zakona o braniteljima, ali odgovor nismo dobili ni drugi dan nakon što smo poslali pitanje.