Dvosatni sastanak

Pahor i Grabar Kitarović se neformalno sastali u Otočcu na Krki

Hina

Vodeći slovenski list navodi da se neslužbeno doznaje kako je Pahor hrvatskoj predsjednici prenio poruku srbijanskog premijera Aleksandra Vučića koji je nedavno u Sloveniji bio u prvom službenom posjetu



LJUBLJANA – Neformalni jučerašnji sastanak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i slovenskog predsjednika Boruta Pahora u Otočcu na Krki potrajao je oko dva sata, a uz jačanje bilateralnih odnosa i suradnje u euroatlantskim ustanovama govorilo se i o regionalnoj suradnji, pišu u ponedjeljak slovenski mediji.


Nenajavljeni susret u Otočcu, mjestu na pola puta između Ljubljane i Zagreba, s kojega je je medijima poslano tek kratko priopćenje, trajao je oko dva sata, a dvoje državnika pratilo je samo koliko njihovih najbližih suradnika, piše ljubljansko »Delo«.


Kako se dodaje, sasvim neformalni radni susret dogovoren je u vrlo kratkom vremenu i bio je prilično iznenađenje.




Vodeći slovenski list navodi da se neslužbeno doznaje kako je Pahor hrvatskoj predsjednici prenio poruku srbijanskog premijera Aleksandra Vučića koji je nedavno u Sloveniji bio u prvom službenom posjetu. Cilj je Vučićeva posjeta bilo jačanje gospodarske suradnje no on se u četiri oka sastao i s Pahorom koji želi da se nastavi regionalna inicijativa za jačanje stabilnosti i povjerenja u regiji, poznata kao proces Brdo.


Na sastanku u Otočcu, piše »Delo«, dvoje se predsjednika dotaknulo i predstojećeg prvog posjeta Kolinde Grabar Kitarović Bosni i Hercegovini, što će biti i njezin prvi službeni posjet inozemstvu.


Kada bi se mogao ostvariti prvi službeni posjet slovenskog predsjednika i nove hrvatske predsjednice još nije poznato, ali se neslužbeno govori da bi to moglo biti relativno brzo, navodi vodeći slovenski dnevnik.