Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. listopada 2019.
Napokon

PRONAĐENO RJEŠENJE? Unatoč blokadi računa "3. maja" počeo transfer novca za plaće radnika

Foto Milivoj Mijošek
Foto Milivoj Mijošek
Autor:
Objavljeno: 31. kolovoz 2018. u 10:35 2018-08-31T10:35:00+02:00

»Stručne službe Uljanika završile su sve potrebne radnje i transfer novca je u tijeku. Nakon isplate plaće, na prvom mjestu prioriteta je komunikacija s dobavljačima s ciljem da se što prije pokrene proizvodnja u svim društvima Uljanik grupe«, navodi se u krakom priopćenju iz Uljanika

Iz Uljanika je u petak priopćeno da je, unatoč blokadi računa brodogradilišta 3. Maj, u suradnji sa svim nadležnim institucijama definiran zakonit i moguć način isplate plaća te je transfer novca za plaće u tijeku.

»Stručne službe Uljanika završile su sve potrebne radnje i transfer novca je u tijeku. Nakon isplate plaće, na prvom mjestu prioriteta je komunikacija s dobavljačima s ciljem da se što prije pokrene proizvodnja u svim društvima Uljanik grupe«, navodi se u krakom priopćenju iz Uljanika.

Međuti, do 12 sati trećemajcima još nisu isplaćene plaće.

Vlada je u četvrtak izvijestila kako je dala državna jamstva u korist Hrvatske poštanske banke (HPB) za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima te banke prema društvu Uljanik d.d. iz 2015. i 2016. godine, čime se omogućuje isplata plaća radnicima Uljanik Grupe.

Time su Uljanik Grupi osigurana sredstva da u petak isplati plaće radnicima, ali ne i Upravi Uljanik Grupe.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade kazao da je nađen model da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće i za srpanj i za kolovoz.

Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti.

»Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna«, zaključio je Plenković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.