Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1n
Sutra: 13° 13° 1n
25. rujna 2018.
Suđenje u Šibeniku

POTPUNI PREOKRET Tomislav Horvatinčić oslobođen krivnje za smrt talijanskih supružnika

Tomislav Horvatinčić, Foto: Ivica Tomić
Tomislav Horvatinčić, Foto: Ivica Tomić
Autor: ,
Objavljeno: 13. listopad 2017. u 12:02 2017-10-13T12:02:21+02:00

Zagrebački poduzetnik bio je optužen je da je u kolovozu 2011. godine skrivio pomorsku nesreću u kojoj su život izgubili supružnici Francisca i Marinelle Salpietro

Tomislav Horvatinčić oslobđen je krivnje za smrt supružnika Francisca i Marinelle Salpietro odlučilo je sudsko vijeće suda u Šibeniku.

Zagrebački poduzetnik optužen je da je u kolovozu 2011. godine skrivio pomorsku nesreću u kojoj su život izgubili supružnici Francisca i Marinelle Salpietro. 

Pravorijek mu je pročitala Maja Šupe, predsjednica istog sudskog vijeća koje je Horvatinčića u studenom 2015. godine proglasilo krivim i osudilo ga na 20 mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine.

U toj presudi, na koju su se žalile i optužba i obrana, bilo je istaknuto da je Horvatinčić lakomisleno upravljao gliserom brzinom od 26,3 čvorova i presjekao put jedrilici na koju je naletio, slomio je, gliserom prešao preko nje pa je talijanski par bačen u more gdje su oboje zbog ozljeda i umrli.

Zbog bitne povrede odredaba zakonskog postupka, drugostupanjski je sud ukinuo tu presudu i vratio predmet u Šibenik uz prijedlog da se na ponovljenom suđenju produbi i provjeri Horvatinčićeva sposobnost rasuđivanja u trenutku sudara.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka