Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 2
Sutra: 18° 18° 2
24. rujna 2018.
Čistka

POLITIČKA BOMBA NA IBLERU Milanovića brišu iz članstva SDP-a? Razlog je prilično nevjerojatan

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 15. studeni 2017. u 7:12 2017-11-15T07:12:35+01:00

Dosad je u tri mjesne organizacije, Črnomerec, Trešnjavka jug i Maksimir, iz ovog razloga iz SDP-a, kako doznajemo, izbačeno više od 200 ljudi. Milanović pripada mjesnoj organizaciji Donji grad

ZAGREB Zoran Milanović u opasnosti je da bude izbrisan iz SDP-a. Razlozi nisu političke prirode, nego to što on navodno više od godinu dana, otprilike otkako je otišao s mjesta predsjednika stranke i prestao se baviti politikom, nije plaćao članarinu.

Naime, u zagrebačkom SDP-u trenutačno se provodi kampanja masovnog brisanja članova koji dulje od godinu dana nisu uplaćivali članarinu.

Dosad je u tri mjesne organizacije, Črnomerec, Trešnjavka jug i Maksimir, iz ovog razloga iz SDP-a, kako doznajemo, izbačeno više od 200 ljudi. Milanović pripada mjesnoj organizaciji Donji grad, u kojoj još nije započela ova akcija, ali s približavanjem izbora za predsjednika Gradskog odbora SDP-a, možda i u njoj pribjegnu toj metodi pročišćavanja stranke.

No, i u tom slučaju ne znači da bi i Milanović nužno bio izbrisan, jer dosad se u Zagrebu selektivno brisalo neplatiše članarine. Tako je stranački povjerenik u Maksimiru Marko Tardelli od njih 150 koji nisu ispunjavali tu člansku obvezu, 90 uz pismo izvijestio da su prebačeni u status simpatizera, a ostatak je zadržao u SDP-u. S obzirom na to da je iz Maksimira Gordan Maras, koji se namjerava kandidirati za predsjednika zagrebačkog SDP-a, on je prošlog tjedna tražio očitovanje Predsjedništva stranke o ovom problemu.

Posljedica je njihove rasprave da će Tardelli biti smijenjen zato što nije jednako postupio prema svim članovima koji nisu plaćali članarinu. U SDP-u ističu da je statutarno pravo organizacija, odnosno povjerenika, da donose odluke o prestanku članstva svima koji članarinu ne plaćaju dulje od godinu dana. 

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka