Baš divno

Ovo je sramota cijelog Splita: Gnjusnom porukom gostu iz Srbije poručili da je nepoželjan

P. N.

Foto Reddit

Foto Reddit

Poruka je nevjerojatno iskazivanje mržnje prema cijelom narodu, a vandali su još i oštetili tuđu imovinu



SPLIT Splićani su ostali šokirani prizorom na koji su naišli u šetnji u blizini tvrđave Gripe. Na uredno parkiranom automobilu gosta iz Srbije nepoznati vandali nasprejali su poruke mržnje. Bijelim sprejem ispisano je “Ubij Srbina”.


Zaista divna razglednica iz Splita svim stanovnicima i posjetiteljima srpske nacionalnosti. Gnjusan čin izazvao je salvu komentara na Redditu.


Vandali se opisuju kao “tužne seljačine”, a drugi pak pitaju kako se to Split od grada s izrazitim antifašističkim karakterom pretvorio u grad slučaj s dijametralno suprotnim vrijednostima.




Treći, nazovimo ih optimistima, u svemu vide i određeni napredak. Ovog puta naime nije napisano “ubi” već je dodano i “j”.


U svakom slučaju, riječ je o nevjerojatnom iskazivanju mržnje prema cijelom narodu, uz oštećivanje tuđe imovine.


Cijeli čin valja staviti i u kontekst u kojem su brojni građani Srbije ove godine nadoknadili ogroman manjak u turističkim radnicima. Došli su, pošteno odradili i pomogli da sezona uspije, a Jadranu se vraća i sve više gostiju iz Srbije, koji su tradicionalno dobri potrošači, čak bolji i od Nijemaca. O svemu tome već smo pisali, a možete pročitati OVDJE.