Caritas traži volontere

Otvorene nove telefonske linije za donacije

Hina

Ministarstvo socijalne politike i mladih otvorilo je dvije nove telefonske linije – 099 3806 403 i 099 3806 404, na koje se građani mogu izravno javiti ako su spremni donirati stvari koje su trenutačno najpotrebnije



ZAGREB – Ministarstvo socijalne politike i mladih otvorilo je dvije nove telefonske linije – 099 3806 403 i 099 3806 404, na koje se građani mogu izravno javiti ako su spremni donirati stvari koje su trenutačno najpotrebnije.


Po informacijama s terena, velika je potreba za lopatama, metlama, rukavicama, visokim gumenim čizmama, plastičnim priborom za jelo, pamučnim ručnicima, malim plinskim kuhalima, baterijama te »rudarskim« i ručnim baterijskim svjetiljkama, ističe Ministarstvo.Iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije pozvali su volontere da se hitno jave jer je potrebna pomoć u sortiranju donacija na lokaciji centralnog skladišta od 8-18 sati. Volonteri se mogu javiti direktno u Rakitje, Ribička ulica 4, 10437 Bestovje, ili koordinatoru volontera Ivani Reić na telefon 099-2620-470. U međuvremenu se u pomaganje stanovništvu poplavljenih područja i dalje uključuju razne tvrtke i ustanove.Hrvatska poštanska banka (HPB) pomoći će obnovu poplavljenog područja tako što priprema program sudjelovanja u obnovi za građane i poduzetnike, te uvodi moratorij na otplatu kredita na godinu dana, tijekom kojeg se neće plaćati ni kamate. HPB je također uplatio donaciju od 500.000 kuna za ugroženo stanovništvo. Građevinska tvrtka Viadukt izvijestila je o donaciji milijun kuna HCK-a, te je poslala javnu poruku Vladi kojom stavlja na raspolaganje svoje zaposlenike, strojeve i mehanizaciju u sanaciji područja zahvaćenih poplavama.Viadukt će preusmjeriti dio svojih stručnjaka i radnika s drugih gradilišta u trenutku kad nastupe uvjeti za sanaciju terena i povratak stradalih ljudi svojim domovima.