Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Zaraze prijete

Ostojić proglasio opasnost od epidemije na poplavljenom području

Foto  Darko JELINEK
Foto Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 21. svibanj 2014. u 15:32 2014-05-21T15:32:26+02:00

Područja cijele Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, te gradova Pleternice i Lipika u Požeško-slavonskoj, kao i Kostajnice i Dvora na Uni u Sisačko-moslavačkoj županiji, smatraju se ugroženim od epidemije zaraznih bolesti

ZAGREB – Ministar zdravlja Rajko Ostojić donio je danas odluku o proglašenju opasnosti od epidemije zaraznih bolesti na poplavljenom području.
Područja cijele Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, te gradova Pleternice i Lipika u Požeško-slavonskoj, kao i Kostajnice i Dvora na Uni u Sisačko-moslavačkoj županiji, smatraju se ugroženim od epidemije zaraznih bolesti.

Radi sprječavanja i suzbijanja zaraznih bolesti na poplavljenim područjima, mjere podrazumijevaju mobilizaciju zdravstvenih radnika i drugih osoba, rekviziciju opreme, lijekova i medicinskih proizvoda, prijevoznih sredstava, privremenu uporabu poslovnih i drugih prostorija za pružanje zdravstvene zaštite, izolaciju i liječenje, te određivanje posebnih zadataka pravnim osobama koje obavljaju zdravstvenu djelatnost i privatnim zdravstvenim radnicima.

Zadužuje se Hrvatski zavod za javno zdravstvo za izradu plana provedbe mjera sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti, kaže se u odluci.
Ostojić je na konferenciji za novinare rekao da je odluku o proglašenju opasnosti od epidemije donio nakon sinoćnje odluke Vlade o proglašenju katastrofe za Vukovarsko-srijemsku županiju.
To je prvi put u više od 20 godina hrvatske države da je ministar zdravlja donio takvu odluku, napomenuo je Ostojić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.