Ministar u Dnevniku Nove TV

Ostojić: Hrvatska je pojačala mjere na granici, jedna smo od rijetkih zemalja koja bilježi pad ilegalnih imigranata

Hina

Foto D. LOVROVIĆ

Foto D. LOVROVIĆ

 "Hrvatska ima one kapacitete da nam se ne dogodi ono što možemo vidjeti na scenama u susjednoj zemlji, a to je spavanje po parkovima i slično", rekao je Ostojić komentirajući humanitarnu krizu u susjednim zemljama



ZAGREB - Potpredsjednik Vlade za nacionalnu sigurnost i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u četvrtak kako je Hrvatska pojačala mjere na granici nakon što je prije desetak dana došlo do pucnjave kada je srpska policija pokušala spriječiti 1000 migranata na ulasku u Mađarsku.


 ”Hrvatska ima one kapacitete da nam se ne dogodi ono što možemo vidjeti na scenama u susjednoj zemlji, a to je spavanje po parkovima i slično”, rekao je Ostojić komentirajući za Dnevnik Nove TV humanitarnu krizu u susjednim zemljama.


Jedna smo, kaže Ostojić, od rijetkih europskih zemalja koja bilježi pad kako ilegalnih imigranata tako i tražitelja azila. Razlog tomu je, ističe, činjenica da Hrvatska nije zemlja destinacija u kojoj bi oni željeli ostati. Osim toga, tvrdi, jako smo dobro opremljeni na granici, a i sama činjenica da nismo sastavni dio schengena na neki način destimulira one koji bi željeli ući u taj prostor i u njemu se kretati.




“Izgradnja zida je nova okolnost u Mađarskoj koja bi na neki način mogla preusmjeriti rutu preko Hrvatske, no mi uspješno branimo granicu i nadam se da ćemo to tako i dalje”, poručio je Ostojić.