Kolinda Grabar-Kitarović potpisala odluku o razrješenju šefa SOA-e

Orešković će odluku o razrješenju Lozančića donijeti idući tjedan

Hina

Snimio Nenad Reberšak

Snimio Nenad Reberšak

Odluku o razrješenju šefa SOA-e, temeljem zakona, supotpisuju premijer Tihomir Orešković i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je to i učinila u petak poslijepodne i rješenje uputila u Vladu.

ZAGREB Premijer Tihomir Orešković razmotrit će i dući tjedan donijeti odluku o inicijativi predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da se razriješi šefa Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića, potvrđeno je Hini iz Banskih dvora u petak navečer.Odluku o razrješenju šefa SOA-e, temeljem zakona, supotpisuju premijer Tihomir Orešković i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je to i učinila u petak poslijepodne i rješenje uputila u Vladu.

Iz Banskih dvora potvrđeno je da su zaprimili odluku predsjednice o razrješenju ravnatelja SOA-e zbog povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu.


Zaprimili smo inicijativu, koju je predsjednica pokrenula sukladno Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH, a premijer će to razmotriti i odluku donijeti idući tjedan, rečeno je Hini.