Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
21. siječnja 2020.
Ovog ljeta MUP planira postaviti radare na gradskim prometnicama

Oprez, kazna! Kontrola brzine na 10 lokacija u Rijeci

Foto D. Škomrlj
Foto D. Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 22. svibanj 2015. u 7:13 2015-05-22T07:13:00+02:00

Plaćanje je predviđeno u roku od tri dana, ukoliko nema prigovora. Za određivanje prekršaja ključno je ograničenje brzine, a najveću kaznu, od pet do 15.000 kuna platit će oni koji brzinu prekorače za više od 50 km/sat

RIJEKA Ovoga ljeta na nizu riječkih prometnica bit će postavljeni fiksni uređaji za nadzor brzine na temelju kojih će se naplaćivati kazne svim prekršiteljima. Šale više neće biti, a prebrza vožnja će se mjeriti i kažnjavati i na tri lokacije na riječkoj obilaznici. Rijeka je, uz Zagreb i Osijek, jedan od gradova u kojem će se uređaji postaviti, a MUP nabavlja ukupno 15 radara od kojih će 5 biti u Rijeci i okolici.
Pet uređaja bit će postavljeno na području Zagreba, a još pet u Osječko-baranjskoj županiji te je ukupno predviđeno 30 lokacija za nadzor brzine. U Rijeci je utvrđeno ukupno 10 mogućih lokacija za instaliranje fiksnih uređaja. Uređaji će se premještati te neće uvijek biti moguće unaprijed znati gdje se nadzor brzine provodi, a gdje ne. Kućišta za radare su već postavljena ili će biti postavljena na stupove javne rasvjete, podvožnjake, nadvožnjake ili u tunelima. 

U Rijeci su određene sljedeće lokacije: Zvonimirova ulica kod benzinske crpke Crodux u oba smjera, tunel Pećine na cesti D-404 kod skretanja za Tower centar, Nova cesta na Krnjevu u blizini Gradske toplane, Liburnijska ulica na stupu ispod željezničkog nadvožnjaka nasuprot autopraonice Kantrida i Ljubljanska cesta kod kućnog broja 4 za sva vozila u kretanju iz smjera Matulja prema Rijeci. 

Opširnije u tiskanom izdanju

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.