Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Ministar pojasnio

Oleg Butković: Pisao sam pismo i apelirao na Upravu Croatia Airlinesa da se dogovore s radnicima

Foto Franjo Deranja
Foto Franjo Deranja
Autor:
Objavljeno: 9. kolovoz 2018. u 19:24 2018-08-09T19:24:11+02:00

Očekuje se imenovanje nove Uprave Croatia Airlinesa, potpisivanje Kolektivnog ugovora, a istodobno – a to će biti koncem ljeta i ujesen – i pronalaženje strateškog partnera koji će donijeti novi i svjež kapital, rekao je ministar Oleg Butković

NOVI VINODOLSKI  Jesam, pisao sam pismo, i to u ponedjeljak, ali na Upravu Croatia Airlinesa, ali nisam ni s čim utjecao na odluku suda. Pisao sam i apelirao na Upravu ove, najveće hrvatske aviokompanije, da sjednu za stol sa zaposlenicima, sa Sindikatom, i da dogovore daljnje korake i uvjete rada kako ne bi bilo šteta zbog eventualnog štrajka.

Te se štete kako smo saznali kreću i do osamsto tisuća eura dnevno, te samo u prvom danu štrajk bi poremetio planove za gotovo sedam tisuća putnika. Odabir trenutka za štrajk je najgori mogući a to je središnjica ljeta i turističke sezone, rekao je u četvrtak poslijepodne u Novom Vinodolskom ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, komentirajući aktualnosti i odgovarajući na konferenciji za novinare na pitanja o stanju u Croatia Airlinesu.

– Uostalom, mislim da na to imam i pravo i obvezu i kao predsjednik Skupštine Croatia Airlinesa!

- Drago mi je da je sud donio takvu odluku u vezi s najavljenim štrajkom, a sačekat ćemo i vidjeti kakve će biti daljnje odluke, - komentirao je Butković.

- Činjenica je da su poteškoće u tvrtki Croatia Airlines počele kada je država prestala pomagati i miješati se u poslovanje kompanije, a Vlada će pomoći tamo gdje se to bude moglo. Prvo, očekuje se imenovanje nove Uprave Croatia Airlinesa, potpisivanje Kolektivnog ugovora, a istodobno – a to će biti koncem ljeta i ujesen – i pronalaženje strateškog partnera koji će donijeti novi i svjež kapital, rekao je ministar Oleg Butković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.