Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. veljače 2020.
Ukidanje suspenzija?

Oglasio se i suspendirani SDP-ovac: Da sam na Plenkovićevom mjestu - bježao bih u Bruxelles

snimio Igor Kralj / PIXSELL
snimio Igor Kralj / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 27. svibanj 2019. u 21:14 2019-05-27T21:14:51+02:00

Na pitanje kako objašnjava pad HDZ-a, te može li Plenković politički preživjeti na čelu stranke, dodaje uz ironiju: - Da sam ja na Plenkovićevu mjestu, pobjegao bih u Bruxelles, a siguran sam da bi i HDZ u ovom trenutku to pozdravio.

U SDP-u se sve više govori o tome da bi, nakon "pomirbe" s listom za EP na kojoj su bili kandidati svih unutarstranačkih struja, mogle biti ukinute i suspenzije za četiri člana Predsjedništva.

Stoga smo jednog od njih, Peđu Grbina, pitali kako objašnjava uspjeh SDP-ove liste, te da li očekuje da se suspenzije dokinu.

- Građani su pokazali palac dolje za HDZ i promašenu politiku Vlade Andreja Plenkovića, to je jasno. Zbog toga je i SDP ostvario rezultat koji je dobar. Ali imajući u vidu apsolutno nezadovoljstvo građana radom te Vlade, i mi u SDP-u moramo promisliti još još promjeniti u svom radu da bi se napokon našli u situaciji da donosimo odluke i upravljamo. Određene promjene u našim politikama su potrebne, i itekako moramo promisliti što još mijenjati. Moramo vidjeti jesu li sve naše politike bile ispravne i pogođene, u odnosu na očekivanja građana. A što se suspenzija tiče, ja o njima nisam odlučivao ni kada su donošene, pa teško da ću i u budućnosti. To svakako ne utječe na moj rad kao zastupnika u Saboru, kaže Grbin.

Na pitanje kako objašnjava pad HDZ-a, te može li Plenković politički preživjeti na čelu stranke, dodaje uz ironiju:

- Da sam ja na Plenkovićevu mjestu, pobjegao bih u Bruxelles, a siguran sam da bi i HDZ u ovom trenutku to pozdravio.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.