Primjer dosljednosti

Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj prije devet mjeseci Jadranku Kosor optuživao za demokratsku nepismenost

Dražen Ciglenečki

Uistinu je fascinantno usporediti što je Gredelj o premijerki govorio dok je bio odvjetnik Ante Nobila s onim što danas iznosi kao branitelj HDZ-a



ZAGREB  Odvjetnici Vladimir Gredelj i Anto Nobilo još su nedavno bili na istoj strani. Gredelj je bio Nobilov zastupnik u stegovnom postupku što ga je početkom godine protiv njega vodila Hrvatska odvjetnička komora (HOK). Tom je postupku vjerojatno pridonijelo pismo koje je premijerka Jadranka Kosor sredinom prošle godine uputila predsjedniku HOK-a Leu Andreisu pitajući ga dopušta li kodeks odvjetničke etike nastupe kakve je u to vrijeme Nobilo prakticirao braneći Damira Polančeca.


U međuvremenu je Gredelj promijenio stranu i postao odvjetnik HDZ-a. Obojica su i dalje medijski vrlo aktivni, a njihovi intervjui prave su poslastice. Ponajprije zbog činjenice da vrve kontradiktornostima koje jednostavno vape da ih se apostrofira.


Sredinom veljače ove godine objavljeno je da je Odvjetnička komora kaznila Nobila uvjetnom zabranom rada od šest mjeseci i s 30 tisuća kuna. Gredelj je tada bio uvjeren da su stvari za njegovog klijenta loše krenule kad je premijerka pisala predsjedniku HOK-a.




– To prije svega govori o demokratskoj nepismenosti naše premijerke jer da nema taj problem, znala bi da svatko u Hrvatskoj ima pravo napadati tj. kritizirati Vladu. Ne samo da imaju pravo to raditi, nego su kritike i poželjne u jednom pravom demokratskom društvu. Očito da je njezin mentalni sklop vezan za vremena kad to nije bilo dopustivo, nemilosrdno je Gredelj čerečio Jadranku Kosor.


Uistinu je fascinantno usporediti što je Gredelj o premijerki govorio dok je bio odvjetnik Ante Nobila s onim što danas iznosi kao branitelj HDZ-a.


Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista u srijedu, 09. studenog 2011.