Subota, 31. siječnja 2015.
Nema više tajni

Objavljena "Linićeva lista": tko su najveći porezni dužnici u Hrvatskoj?

Ilustracija / Foto CROPIX
Ilustracija / Foto CROPIX
Autor: Novi list
Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 8:15

Na listi  su fizičke osobe koje obavljaju djelatnost a duguju više od 100.000 kuna, pravne osobe koje duguju više od 300.000 kuna i građani koji duguju više od 15.000 kuna

Porezna uprava Ministarstva financija objavila je danas popis pravnih osoba, obrtnika i građana, čiji su porezni dugovi državi stariji od 90 dana, a na kojem se nalazi više od 102 tisuće poreznih dužnika. 

Dugovi su prikazani po osnovi poreza na dodanu vrijednost, poreza na dobit, poreza na dohodak i prireza, doprinosa za obvezna osiguranja, posebnog poreza na naftne derivate, posebnog poreza na duhanske prerađevine, posebnog poreza na pivo, posebnog poreza na kavu, posebnog poreza na bezalkoholna pića, poreza na promet nekretnina te po osnovi carina. 

Objava ovog popisa omogućena je izmjenama Općeg poreznog zakona, a kojima je regulirana i iznimka od obveze čuvanja porezne tajne.

Popis ne sadržava podatke o dugovima poreznih obveznika kojima je odobrena odgoda, obročno plaćanje ili reprogram poreznog duga.

Na listi koju možete pogledati OVDJE  su fizičke osobe koje obavljaju djelatnost  a duguju više od 100.000 kuna, pravne osobe  koje duguju više od 300.000 kuna i građani  koji duguju više od 15.000 kuna.

Na popisu pravnih osoba koje državi pojedinačno duguju više od 300.000 kuna poreza i doprinosa nalazi se ukupno 7.124 poduzeća, koji prema neslužbenim, ranijim najavama ukupno duguju više od 15 milijardi kuna.

Kao što smo već pisali , na listi pravnih osoba na prvom mjestuje tvrtka Tempo s dugom od 292 milijuna kuna, a odmah iza nje je HRT s dugom od 222,6 milijuna kuna, dok je treća Pan - papirna industrija u stečaju s dugom od 142,8 milijuna kuna. Na četvrtom mjestu je Industrogradnja koja duguje ukupno 106,8 milijuna kuna, a peti je Varteks s dugom od 103,7 milijuna kuna. 

PDV i obavezna osiguranja, "najbolnija" su točka u plaćanju obaveza prema državi. Tako Tempo, od ukupnog duga, 184 milijuna duguje samo za obavezna osiguranja, a 104 za PDV. HRT je, zanimljivo je, čak 265,3 milijuna kuna dužan za PDV. No, kako je preplatio obavezna osiguranja i prirez na dohodak, ukupan dug manji je do tog iznosa - 222,6 milijuna kuna. Pan duguje 100 milijuna kuna za obavezna osiguranja. 

top10

Od tvrtki s područja Primorsko-goranske županije , među prvih 100 su samo četiri: Elektrotehnika je na 22. mjestu s ukupnim dugom od 42,16 milijuna kuna, od čega je 21,6 milijuna kuna dug za obavezna osiguranja, a 13,8 milijuna kuna za PDV. Croatia Line duguje 25 milijuna kuna, od čega 21,8 za obavezna osiguranja. 

Hoteli Novi su na 60. mjestu s ukupnim dugom od 20,45 milijuna kuna, s tim da je više od polovice ovog duga, 13,9 milijuna kuna, dug za obavezna osiguranja, dok za PDV duguju 8,7 milijuna kuna. 

Tvrka Fabalis d.o.o. iz Crikvenice je na 88. mjestu i duguje ukupno 20,45 milijuna kuna, od čega se 14,2 milijuna kuna odnosi na dug za prirez. 

Na popisu fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost (obrtnici), a koji državi duguju više od 100.000 kuna nalazi se 13.066 osoba. Prema neslužbenim informacijama, njihov ukupni dug doseže 4,4 milijarde kuna, a na prvom je mjestu te liste nalazi se Mirko Rapaić iz Šibensko-kninske županije, s ukupnim poreznim dugom od 41,5 milijuna kuna. Ukupne porezne dugove veće od 11 milijuna kuna imaju još i Vinko Odak, iz Splitsko-dalmatinske županije, Jozo Primorac te Branko Berišić iz Zagreba. 

duznici

Tko su obrtnici-dužnici iz Primorsko-goranske županije?

Na popisu građana koji državi duguju više od 15.000 kuna poreza nalazi se 82.180 osoba. Prema neslužbenim informacijama, njihov ukupni porezni dug doseže oko 10 milijardi kuna.   Na toj listi prevodi Zvonimir Staničić iz Bjelovarsko-bilogorske županije, s ukupnim dugom od 61 milijun kuna, a još osam dužnika ima ukupni porezni dug veći od 10 milijuna kuna.

dugg

Koji građani u PGŽ duguju najviše?

Komentari

181
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • ejedanmagarac
  ejedanmagarac   Objavljeno: 6. kolovoza 2012. u 0:15

  Istine radi prema objavljenim popisima gospodin Marinko Mikulić (PAN i ostale firme u njegovom vlasništvu) duguju Republici Hrvatskoj:

  3. PAN-TVORNICA PAPIRA ZAGREB D.O.O.
  OSJEČKO-BARANJSKA,ĐAKOVO
  ĐAKOVO 32.297.110,39 Kn

  12. PAN-TRGOPROMET D.D. ĐAKOVO
  OSJEČKO-BARANJSKA,ĐAKOVO 10.540.532,39 Kn

  3. PAN-PAPIRNA INDUSTRIJA D.O.O.-U STEČAJU
  GRAD ZAGREB,ZAGREB 142.857.348,74 Kn

  34. PAPIRKO D.O.O. ZAGREB,ZAGREB
  ZAGREB 22.434.054,65 Kn

  Ukupni dug: 208.129.046,17 Kn
  Ukupni dug poreza i prireza na dohodak: 13.084.560,11 Kn
  Ukupni dug doprinosa za obavezna osiguranja: 121.609.259,22 Kn
  Ukupni dug za poreze i prireze, te doprinose: 134.693.819,33 Kn
  Što znači da ukupni dug što se tiče radnika i bivših zaposlenika iznosi cca 64,72 % ukupnih dugovanja. (odnosno tvrtka Pan-papirna industrija d.o.o. u stečaju kao najveći dužnik 77,86 % od njenog ukupnog dugovanja)

  U ove olimpijske dane, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja čestitajmo Marinku Mikuliću na brončanoj medalji sa ipak zlatnim sjajem..

 • Xiamen
  Xiamen   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 21:22

  Eto i mene postovani komentaori ovog, nazalozt od hrvoja copa zagadjenog, portala. Nemam se namjeru braniti od "komentara" doticnog jer kao sto i sami vidite o psihickom stanju, njegovoj "kulturi" i "kucnom odgoju" govore njegova obracanja mnogima od Vas koji NIKADA niste u svojim komentarima uputili neprimjerenu, a kamo li uvredljivu izjavu. @daj-babi-kunu, cije komentare redovito citam, je jedan od Vas. Osim toga, hrvoje cop ne predstavlja nikakvu opasnost za moju obitelj jer mi doticni debil do danas nije niti u jednoj svojoj izjavi o meni pokazao, dokazao da zna nesto o meni. Stoga cemu DEBILU DOKAZIVATI DA VI NISTE JA, DA JA NISAM VI, CEMU DEBILA UVJERAVATI DA JE DEBIL ? IZA I OKO hrvoja copa JEDINO SMRAD KOJI OSTAVLJA SVOJOM "POSERI KULTUROM" !

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 3. kolovoza 2012. u 8:07

   Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

 • U2fuzije
  U2fuzije   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 16:27

  Linicu samo naprijed u ime istine.

 • Dean.Voris
  Dean.Voris   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 20:46

  Da sam barem u top 20. Drzava bi me subvencionirala i pomagala mi da vratim barem dio duga.
  Ovako, kad sam malo manje duzan, zgazit ce me i uzet ce sto stignu. Trebao sam bit pametniji i ne placat apsolutno nista.

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 14:09

  @patriot
  "PS: Ako je rikuku uistinu "bolestan" tip, čemu tolika opsesija njime, čemu komentari koji su samo njemu upućeni?"
  zašto..?! ...hahaha... rasturam ih ko bugarsku skuštinu, razbio sam ih ko zvečku...!!!! ... i to na njihovom kikiriki terenu, novom listu...!!! ... neoprostivo.... samo neka i dalje cvile, skiču i vrište...!!! ... dok je tako, dobro je...!!!

  • karamarko
   karamarko   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 21:13

   sam sebi tješi hahaha

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 2:40

   ma bas lijepo vas dva "ljudikate" moj "rodjo", a da nazoves i sam sebe koji puta na telefon pa malo procaskas sam sobom i bez novoga lista ...he..he...he...
   kazem ti ja rodjak , shizofrenija 100 % , sve na to ukazuje......he..he..he...kukurikuuuuuuuu

   1. iskrivljeno doživljavanje stvarnosti - predstavlja psihotičnu dimenziju bolesti i tijesno je povezan s poremećajima mišljenja i opažanja:
   - sumanute ideje - nelogične, nerealne i čudne ideje koje se uvjeravanjem i predočavanjem činjenica ne mogu korigirati jer su odraz bolesnog doživljavanja stvarnosti, pacijent u njih sve čvršće vjeruje i počinje se ponašati u skladu s njima.
   - iluzije i halucinacije - poprilično su česte i predstavljaju teške poremećaje kada shizofreni bolesnik percipira nešto što objektivno ne postoji. Najčešće su slušne i tipične su za shizofreniju. Od ostalih možemo spomenuti halucinacije organskih osjeta, halucinacije povezane s osjetilima dodira, mirisa, okusa ili vida.
   - poremećaji doživljavanja vlastitog ja: gubitak osjećaja vlastitosti svojih želja, emocionalnih stanja i postupaka tako da se bolesnicima čini kako im netko oduzima ili nameće misli, tjera ih da nešto učine i slično;
   - pucanje i gubitak granica vlastitog ja dovodi do osjećaja spajanja s bilo kojim objektom u svijetu ili u univerzumu;
   - fenomen depersonalizacije očituje se u doživljaju bolesnika da se mijenjaju, da to više nisu oni jer sami sebi izgledaju nekako čudno pa sve do sumnje u vlastito postojanje;
   - dezintegracija ličnosti može dovesti do osjećaja da su u shizofrenom bolesniku prisutne dvije ili više osoba;
   - fenomen transformacije ličnosti očituje se osjećajem i tvrdnjama bolesnika da je on netko drugi, druga ličnost ili životinja čemu se sukladno i ponaša;
   - fenomen derealizacije ili metamorfopsije okoline znači da bolesnik ima osjećaj da se okolina nekako promijenila, postala nekako čudna, sve je nekako dugačije.
   - nedostatak kritičnosti i uvida u bolest - obilježje je svih psihotičnih poremećaja. Shizofreni bolesnici nerijetko poriču da su bolesni, odbijaju uzeti lijekove ili predloženu im hospitalizaciju. Stupanj nekritičnosti varira od toga da npr. prepoznaju bolest, ali umanjuju značaj simptoma pa sve do ekstremnih slučajeva gdje negiraju da su ikada imali psihičke smetnje, odbijaju bilo kakvu suradnju s medicinskim osobljem i liječenje objašnjavaju kao oblik proganjanja ili kazne.
   - komentiranje svojih komentara itd......

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 0:08

   samo ti pobvjedjuj "rodjak" na ovakav nacin ..he..he..he... priznaj da si terapiju pojacao barem trostruko od kako nas pobjedjujes...he..he..he.. a balis po kuci kao puz , ne pomaze ni barbajolcic , mater ti vezuje plahtu oko vrata...he..he..he.... kradezeovski shizofrenicni guzni crve.
   Naslov: Re: F20 SHIZOFRENIJA čet vel 19, 2009 9:46 am
   Ponešto o shizofreniji

   Malo je bolesti oko koje postoje tolike kontroverze kao što je shizofrenija (negdje ćemo naći i naziv "šizofrenija"). Čak se ne možemo dogovoriti niti oko njenog naziva, pa je danas neki nazivaju shizofrenija, dok drugi ustrajavaju na nazivu šizofrenija. Naziv dolazi od grčke složenice: "shizo" - cijepam + "fren" - duša, razum).

   Objašnjavanje shizofrenije može početi s definicijama što sve ona nije:
   - podvojena ili višestruka osobnost
   - uzrokovana ponašanjem roditelja ili načinom kako je netko odgajan
   - neizlječiva
   - garancija da će se oboljela osoba ponašati nasilno
   - garancija da će oboljela osoba boraviti u bolnici do kraja života.

   Ova bolest predstavlja jako teško stanje i za oboljeloga, ali i za njegovu obitelj - međutim nada postoji. Kod oko 1 osoba koje razviju sliku shizofrenije dolazi do potpunog oporavka. U posljednjih nekoliko godina napravljen je napredak u liječenju ove bolesti - stoga, oboljeli od shizofrenije mogu većim djelom nastaviti s normalnim načinom života, što uključuje i održavanje uspostavljenih društvenih i socijalnih kontakata u obitelji, i među prijateljima.

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 0:04

   "rodjak" samo potvrdjujes i dalje ono sto ti svaki bozji dan tupim u tu tvoju guzicetinu umjesto glave, shizofrenija je zajebana bolest . .. i dok tako ti nas razbijas , dok mi cvicimo i skicimo evo ti jos malo stiva idote lobotomirani , isprdku kradezeov cacin iscjedku i mamin propali abortuse , shizofrenicno cedo mamino.
   izvinjavam se sto ti se nisam ranije stigao javiti , uzivam u zivotu , radim , izlazim , druzim se i naravno za razliku od tebe i jebem, he..he..he......... budaletino lobotomirana . a i tebe moje bolesno i shizofrenicno "rodjacko" govno polako jebem u glavu svakodnevno. he..he...he.. kukurikuuuuuu .

   Shizofrenija je jedan od najtežih psihickih poremecaja. Shizofreni proces zahvaca cjelokupnu bolesnikovu licnost. Sve psihicke funkcije su narušene a postoje i tjelesni znaci koji prate ovaj poremecaj. Shizofrene osobe vrlo cesto gube kontakt sa stvarnošcu, pate od ideja proganjanja, npr. misle da ih proganjaju „marsovci“, špijunske službe , komunisti ili netko drugi. Emocije oboljelih od shizofrenije vrlo su cesto neprimjerene situaciji u kojoj se nalaze ili onome što govore. Karakteristike takvih bolesnika je gubitak volje za život, povlacenje iz života u zamišljeni svijet te psihicka opustošenost.

  • najdan
   najdan   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 23:24

   @ Rikuku虚弱なHDZ。
   HDZは、愚かな、すべてのために、あなたのために責任がある!

  • MaoZeDong
   MaoZeDong   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 17:40

   Hehehe....gubiš živce, a?

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 17:33

   svaki put kada mi se kikiriki smradovi naseru ispod posta je pobjeda...!!!

  • MaoZeDong
   MaoZeDong   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 16:21

   E moj bijedniče. U čemu ti to nas rasturaš?
   U neograničenoj količini gluposti? Da. U terminalnom kretenizmu? Sigurno. U primitivizmu? Apsolutno. U nepismenosti? Bez konkurencije si.
   S užitkom ti prepuštam naslov svjetskog prvaka u tim "disciplinama".
   Javi se Kravaru da ti naškraba kakvo priznanje ili diplomu pa uživaj u svojim retardiranim "pobjedama".

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 15:53

   Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 15:17

   Pusa

   PS: http://www.patriot.com.hr/foto/bureksasrdelom.JPG

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 15:03

   Osobno, svatko ima svoje veselje i svoj nick, pa što je koga volja. No, žao mi je da s jedne strane napišeš odličnu repliku, a kasnije s euloviš s budalama i spustiš na njihov nivo (ako je to uopće moguće). I ja bi trebao jednostavno zaobići tu jadnu grupu navijača, aliimam dojam da ih svojim sudjelovanjem ipak još više smještam tamo gdje im je mjesto. Nigdje ...

 • M.Trošelj
  M.Trošelj   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 14:05

  veljkob.
  A po čemu je M. žensko ime?
  Daj, prosvijetli me.

  • karamarko
   karamarko   Objavljeno: 3. kolovoza 2012. u 11:09

   hahaha odličan odgovor tom pogubljenom blentonji koji ni sam nezna više kojim nickom se trenutno služi

  • M.Trošelj
   M.Trošelj   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 16:50

   Lijepo je da smo dogurali do kumstva. Žao mi je što sam te nehotice doveo u dilemu, da li sam ja stvarno ja ili sam možda ona. Ti si mene doveo u trilemu, pa sada ne znam jesi li ti patriot ili rikuku, kako netko stalno piše, ili si možda velkob.
   Obratio sam se njemu, a ti se uporno javljaš.
   Ako nisi velkob budi tako ljubazan pa pusti njega da odgovori.

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 16:20

   Kume, kad nekom poručiš da se - naravno, ako može - uhvati pametnijeg posla, sugeriraš mu vrlo direktno da sad najvjerojatnije radi manje pametan posao ...

   nebitno, samo naglas razmišljam. Usput, vrlo često i poslovi koji su naizgled blesavi ispadnu poprilično bitni ...

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 16:18

   Jos sam u soku, sretan sam jer si i ti decko,a ne cura kak osam prethodno pomislio,
   u dvoje je lijepse !

   PS: fttp://www.patriot.com.hr/foto/bureksasrdelom.JPG

  • M.Trošelj
   M.Trošelj   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 16:09

   Saberi se!
   Pred sat vremena si napisao da ima pametnijih poslova od pisanja na portalu.
   Na tebi je da vidiš da li se može ili ne može. Otkud ja znam tvoje sposobnosti. Mogu samo pretpostaviti.

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 15:55

   Kako ti to znaš čiji je posao pametniji? I može li se ili ne može?

  • M.Trošelj
   M.Trošelj   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 15:53

   ... ili da si možda veljkob.
   Ugledaj se u moju prezimenjakinju i uhvati se pametnijeg posla.
   Naravno, ako možeš.

  • M.Trošelj
   M.Trošelj   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 15:45

   A, jesu ti neki refleksi.
   Da su mi tvoji refleksi sada bi ja mislio da si ti i u zbilji patriot.

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 15:04

   Možda zato jer refleksno - što se i meni dogodilo - ovaj inicijal i ovo prezime zaziva jednu žensku osobu. koja vjerojatno ima pametnijeg posla od pisanja na portalu, ali ipak ...

 • najdan
  najdan   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 11:52

  @ Rikuku ηλίθιος HDZ.
  HDZ φταίει για όλα και για εσάς, ανόητοι!

 • najdan
  najdan   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 11:43

  @ rikuku debile HDZ-ov.
  HDZ je kriv za sve pa i za tebe što si glup !
  debilu ti nemaš mozga nimalo , da imaš imalo mozga znao bi razmišljat i pamtit što pišeš ali ti očito nemaš nimalo mozga jer si se i rodio bez mozga ...
  HDZ je izručio hrvatske generale Haagu.
  HDZ je poklonio hrvatski teritorij Sloveniji.
  HDZ je poklonio hrvatski teritorij Bosni.
  HDZ je u koaliciji s četnicima.
  HDZ nije proglasio ZERP jer su pitschke.
  HDZ je pokrao Hrvatsku do temelja.
  HDZ je osiromašio hrvatske građane.
  HDZ je napravio sve kontra od onoga što obećali.
  HDZ ...

 • najdan
  najdan   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 11:40

  @ rikuku debile HDZ-ov.
  HDZ je kriv za sve pa i za tebe što si glup !
  debilu ti nemaš mozga nimalo , da imaš imalo mozga znao bi razmišljat i pamtit što pišeš ali ti očito nemaš nimalo mozga jer si se i rodio bez mozga ...
  HDZ je izručio hrvatske generale Haagu.
  HDZ je poklonio hrvatski teritorij Sloveniji.
  HDZ je poklonio hrvatski teritorij Bosni.
  HDZ je u koaliciji s četnicima.
  HDZ nije proglasio ZERP jer su pitschke.
  HDZ je pokrao Hrvatsku do temelja.
  HDZ je osiromašio hrvatske građane.
  HDZ je napravio sve kontra od onoga što obećali.
  HDZ ...

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 11:00

  kikirikijevci su poptpuno izvan sebe pri spoznaji da postoje ljudi koji misle drukčije nego kikiriki novi list i partija i da se to još usude napisati u "njihovom" novom listu..!!!!??? ... to se zove ispiranje mozga...!!!

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 15:55

   Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 15:20

   PS: http://www.patriot.com.hr/foto/bureksasrdelom.JPG

  • MaoZeDong
   MaoZeDong   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 13:49

   Sorry...nenamjerna upotreba iste riječi, iako....najbolje opisuje ta njegova trabunjanja.

  • licki ginekolog
   licki ginekolog   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 12:58

   Mao,s obzirom da si koristio riječ "izbljuvak" kao i ja pri pokušaju opisa njegovih "umotvorina" , sad će te rikuku,a i još jedan forumaš,kojeg ipak ne želim prozivati javno, prozvati mojim dvojnikom,ili obratno. hehe, najjači je kad počne pozivat na argumentiranu raspravu. (rikuku,ne ovaj neimenovani).

  • MaoZeDong
   MaoZeDong   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 12:23

   Imitacijo čovjeka (slaba). Očito si imao napad samokritike, a kad su lijekovi popustili, svo gnjušanje što ga osjećaš prema sebi, okrenuo si (opet) prema onima koji misle. Da napišem "drukčije misle" bi ti ustvari komplimentirao jer ipak, ruku na srce, nemaš s čime misliti i tvoji tvoji izbljuvci se ne mogu okarakterizirati kao misli.
   Za tebe je čak i fraza "pranje mozga", bez smisla. Prije bi se moglo reći: pranje zakržljale sive stanice koja je imala potencijal, ali nažalost, nije i nikad neće evoluirati u mozak.

 • Ana700
  Ana700   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:42

  O B A V J E S T

  OBAVIJESTAVAM CIJENJENE KOMENTATORE I UREDNISTVO NASEG OMILJENOG PORTALA DA JE NICK @rikuku i NICK @Patriot JEDNA OSOBA.

  POSTO OVAJ DEMOKRATSKI PORTAL NIJE I NIKAD NECE POSTATI PRCIJA OD KORISNIKA @Patriot,on je smislio "osvetu" kako raditi SPAM, PISUCI POD NICKOM @rikuku, UJEDNO GLUMECI ZRTVU !

  LP.

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 15:06

   Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

  • karamarko
   karamarko   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 14:36

   rikuku iliti patriot
   http://i48.tinypic.com/15yawiw.jpg

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 13:02

   Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

  • karamarko
   karamarko   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 12:52

   Patry po)serigrafio se tebi neko u glavu kada druge kriviš za ovo što ti sam radiš,
   više nikova,ostavljaš adrese,broj telefona,isti si bureku masnom,
   da sam ja kojim slučajem na jasminovom mjestu nebi ti tu ni prismrdi
   s tim tvojim depiliranim ženskastim nogicama pe der čiću
   a da sam kojim slučajem ahel ili marija čiji broj ostavljaš odmah bih podnio
   Abuse prijavu pa se ti misli,kretenu

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 12:27

   Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

  • karamarko
   karamarko   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 11:01

   BASTED
   patry iliti rikuku znaš ti onaj vic kad mujo kaže hasi da nije gay već obična pede*čina.To važi i za tebe.

   http://i47.tinypic.com/9pmclw.jpg

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 11:00

   bolesni admine novog lista, ajde izbaci sam sebe...!!!!

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:31

  izbacite admina novog lista, on je glavni pljuvač na ovom portalu...!!!

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 0:12

   tako je "rodjak " shizofrenija je zajebana stvar , ma nije samo admin pljuvac po tebi , tu su jos i marsovci i spijunske sluzbe...he..he..he...
   evo "rodjak" bas ti tako i pise u dijagnozi

   Shizofrenija je jedan od najtežih psihickih poremecaja. Shizofreni proces zahvaca cjelokupnu bolesnikovu licnost. Sve psihicke funkcije su narušene a postoje i tjelesni znaci koji prate ovaj poremecaj. Shizofrene osobe vrlo cesto gube kontakt sa stvarnošcu, pate od ideja proganjanja, npr. misle da ih proganjaju „marsovci“, špijunske službe ili netko drugi. Emocije oboljelih od shizofrenije vrlo su cesto neprimjerene situaciji u kojoj se nalaze ili onome što govore. Karakteristike takvih bolesnika je gubitak volje za život, povlacenje iz života u zamišljeni svijet te psihicka opustošenost.
   Osobe koje pate od shizofrenije vide svijet oko sebe iskrivljeno, kao da im je sve nekako crno, bez ikakvog smisla pa se iz tog razloga povlace u svoj tzv. bolji svijet.

 • igi22ri
  igi22ri   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:26

  NL razocarali ste me, gdje vam je na listi Jelena Rozga? nisam vas smatrao neozbiljnim tiskom, ali sada mislim da dolazite u rang 24 sata, u ponedeljak je to bila glavna vijest, i to na naslovnici ,a sad je dokazano da uopce nije pouzdana, da li to prodaje novine? i nisu vam neki izvori...

 • igi22ri
  igi22ri   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:26

  NL razocarali ste me, gdje vam je na listi Jelena Rozga? nisam vas smatrao neozbiljnim tiskom, ali sada mislim da dolazite u rang 24 sata, u ponedeljak je to bila glavna vijest, i to na naslovnici ,a sad je dokazano da uopce nije pouzdana, da li to prodaje novine? i nisu vam neki izvori...

 • igi22ri
  igi22ri   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:25

  NL razocarali ste me, gdje vam je na listi Jelena Rozga? nisam vas smatrao neozbiljnim tiskom, ali sada mislim da dolazite u rang 24 sata, u ponedeljak je to bila glavna vijest, i to na naslovnici ,a sad je dokazano da uopce nije pouzdana, da li to prodaje novine? i nisu vam neki izvori...

 • igi22ri
  igi22ri   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:25

  NL razocarali ste me, gdje vam je na listi Jelena Rozga? nisam vas smatrao neozbiljnim tiskom, ali sada mislim da dolazite u rang 24 sata, u ponedeljak je to bila glavna vijest, i to na naslovnici ,a sad je dokazano da uopce nije pouzdana, da li to prodaje novine? i nisu vam neki izvori...

 • M.Trošelj
  M.Trošelj   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 9:47

  Slažem se sa čarobnjakom. Krajnje je vrijeme da administrator pročita 1. članak u pravilima korišćenja portala i da tako postupi. Vjerujem da Vam nije želja da na portalu ostanu samo oni kojima portal služi za masturbiranje. Barem se oglasite i objasnite svoj stav.
  Već sam sklon vjerovati da su dotični upravo administratori na portalu.
  Koja im je zadaća?
  Ako Vas interesira, recite, pa ću Vam obrazložiti.

  • veljkob
   veljkob   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 13:00

   A zašto si uzeo žensko ime?

  • licki ginekolog
   licki ginekolog   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:52

   argumentirano?već sam ti napisao da si preretardiran da bi se uopće s tobom moglo argumentirano raspravljati. Nego nisi odgovorio kako to da se masu forumaša lijepi baš na tebe i tvoje izbljuvke? I vjerovao ili ne,ne vrijeđa te samo jedan nick. Vrijeđa te pol foruma,a drugoj polovici se ne da gubit vrijeme na retardirane. Pa se zapitaj u tvoj tvojoj praznoj glavi zašto je to tako.

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:30

   to je pravilo na ovom portalu...pratite malo povijest komentara o nekim temama koje su u fokusu zanimanja javnosti... čim diskusija krene u smjeru nepoželjnim po kukuriki, odmah na scenu nastupaju kikiriki pljuvači, mada mislim da je samo jedan u pitanju, da razjebu daljnju diskusiju...!!!!

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:22

   smisao destrukcije jest, da se onda komentatori koji nemaju namjeru se prepucavati sa drugima, moraju hoćeš - nećeš baviti njima i postati ko i oni...!!!

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:20

   evo, @ lički je tipičan primjer, nije u stanju podnijeti drukčije mišljenje i nije se u stanju argumenirano suprostaviti pa onda pljuje i vijeđa i na koncu za to optužuje drugu stranu...!!!!???? ...
   p.s. neki kikiriki komentatori su izgleda izvan sebe što na portalu novog lista ima ljudi koji razmišljaju drukčije i još se to usude napisati u, zamislite, novom listu, njihovoj utvrdi....!!!

  • licki ginekolog
   licki ginekolog   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:15

   kretenu jedan,ako nickovi uporno prozivaju tebe za ova g.ovna koja tu uporno s.eres (a nisi jedini desničar na portalu) ,razmislio bi u kome je problem. Da imaš čim razmišljat. Svako tu ima nekoga s kim se ne slaže,ali prepucavanja ostanu na dva forumaša. A ti si svojim kretenoidnim upisima dokazao da si ... još riječ za nekog poput tebe nije izmišljena.
   Jedino što znaš je biti destruktivan. Jer retardiranost ti je u genima.To ne trebaš znati.

  • M.Trošelj
   M.Trošelj   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:13

   Evo, počeli ste se prepoznavati.
   Patriot, brkaš muški i ženski rod.
   Upravo sam ti objasnio zašto su nestali vrijedni i zanimljivi komentatori, ali ti se i dalje pitaš.

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:00

   u više navrata sam vć navodio nick-ove na portalu koji destruktivno zagađuju prostor i kojima je zadaća da unište svaku diskusiju koja nije na liniji kikiriki politike...!!! takvi tipovi uopće ne komentiraju temu niti iznose svoje mišljenje, već im je jedina zadaća da osobno napadaju i vrijeđaju pojedine komentatore...!!! ... naravno bez suradnje i podrške novog lista to nije moguće...!!! već sam u više navrata rekao, a sada sam i uvjeren da se radi o osobi ili sobama iz novog lista i to baš o onima iz novog lista koji bi to trebali sprečavati...!!! ... novi list je valjda jedini portal gdje njihov admin zagđuje prostor i vijeđa komentatore...!!!! ... dakle, izbacite admina novog lista, jer upravo on je lik koji se krije iza ovih nick-ova pljuvača...!!!

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:00

   Sve si rekla, objašnjenje je nepotrebno ...

   Uostalom, gdje su - upravo zbog toga - nestali svi oni vrijedni i zanimljivi komentaori koji su znalii i htjeli komentirat, pa i kad se u komentarima nismo slagali ...

 • Carobnjak
  Carobnjak   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 9:27

  Dragi admini NLa. Ili izblokirajte placene kretene i trolove ili onemogucite komentiranje, jer ovo nema smisla. Pa HDZ vam je registrirao krdo idiota koji povracaju ovuda po komentarima. Vise nije moguce procitati normalan komentar.

  Alternativno, omogucite registriranje samo preko Fejsa.

  • Dean.Voris
   Dean.Voris   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 20:41

   A sta ako nemas Fejs? Onda si beskucnik :-) ?

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 12:23

   Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

  • karamarko
   karamarko   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:57

   patry iliti rikuku znaš ti onaj vic kad mujo kaže hasi da nije gay već obična pede*čina.To važi i za tebe.

   http://i47.tinypic.com/9pmclw.jpg

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:15

   na ovom portalu ima pet, šest ljudi koji zastupaju stavove i mišljenja izvan i kontra kukuriku vlasti i kukuriku politike i nisam primjetio baš da oni ikoga vrijeđaju li pljuju...!!! naprotiv, postoji određeni broj osoba, manji ili veći, ali sa više nickova , koji uporno napadaju i osobno vrijeđaju te komentatore koje ti nazivaš hdz-ovim (valja po onoj, ako nija s nama, onda je hdz-ov!!!)...!!! ti likovi se ne bave komentiranjem, oni ne odgovaraju na postove drugih, njihova je zadaća pljuvanje po osobama koje iznose drukčija mišljenja, a to su pravo tvoji kukuriku navijači...!!! ... uostalom tko je uveo u poltičku arenu pljuvači8nu i uvrede nego kikiriki, kako se zvaše onaj čuveni ministar pljuvač..??!! ... pa ovi pljuvači na portalu su jegovi sljedbenici..!!!... ovi pljuvači su ustvari, novi list, o sam gore objasnio..!!!

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 9:55

   O čemu govoriš? Kakav crni HDZ? Imam jedan jedini nick, kao i uvijek otkad sudjelujem na pojedinim forumima. I upravo na ovom portalu me qurvini sinovi koji su registrirani pod nekim smiješnim lažnim imenima i adresama u registraciji - što je nedopustivo za ozbiljni portal - hebu kad god stignu. Spominjući mi i obitelj i adresu i ime i prezime i telefone, i izmišljajući upitnu seksualnu orjentaciju, što me srećom - obzirom da mi je p. jedna od najmilijih i najvažnijih stvari na svijetu - baš i ne tangira. Posebice što je bajka potekla od poznatijeg riječkog pedera koji iz ne znam kojeg razloga najviše zagađuje ovaj portal ... To je, dakle, normalno ...

   A nije normalno da npr. Jasmin Đečević i njegova ekipa nemaju pojma o svojem poslu i obavezama urednika portala. Koji i tako valjda više vremena i truda ulaže u iznalaženje vijesti loših po Hrvatsku, nego u išta što bi nam informativno moglo dati malo nade u bolju sadašnjost i budućnost ...

   Da sam kojim nesretnim slučjem peder, sad bi najradije napisao: hebem li te Jasmine Đečeviću, i ti si jedan od onih koji se.u tamo gdje jedu ...

   Srećom, nisam peder, pa neću to napisat ...

   Još uvijek - uza sve ekstremne ispade - držim da rikuku zna dobro napisat, ma tko on bio. Zadnje što je dobro napisao je ovo ispod:

   kakve novine, takvi komentatori i takvi komantari...!!!

   PS: Ako je rikuku uistinu "bolestan" tip, čemu tolika opsesija njime, čemu komentari koji su samo njemu upućeni?

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 9:38

   kakve novine, takvi komentatori i takvi komantari...!!!

   p.s. tebe ne smetaju komentatori koji vrijeđaju druge komentatore, koji psuju, koji su vulgarni... itd..., tebi smetaju i tražiš zabranu onih sa čijim stavovima i mišljenjima se ne slažeš...!!!! ... tebi sigurno ne smeta @drenova 051, @najdan, @ana700 jer to su tvoji kikiriki zagađivači koji se trude popljuvati i zagaditi svaki stav i mišljenje koje je kontra kikirikija...!!! .. prema tome, ti i isti ko i oni... zabraniti vrijeđanje i maltretiranje, ali ne zabraniti drukčije mišljenje...!!!

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 9:07

  @drenova051 je oličenje kikiriki biračkog tijela i po pameti i po mentalnom zdravlju, a bogami i po analnoj seksualnoj orjentaciji... !!! ... kukurikuuuuu....!!!

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 0:16

   opet "rodjak" o guzi ....he ..he..he... ne mozes se skriti nikako pedercino kradezeovska . najdraze ti je pricati o guzi i sexualnoj orijentaciji .priznaj da te to uzbudjuje nastrano kradezeovsko djubre...he..he..he...kukurikuuuuuuuuu

   Shizofrenija je jedan od najtežih psihickih poremecaja. Shizofreni proces zahvaca cjelokupnu bolesnikovu licnost. Sve psihicke funkcije su narušene a postoje i tjelesni znaci koji prate ovaj poremecaj. Shizofrene osobe vrlo cesto gube kontakt sa stvarnošcu, pate od ideja proganjanja, npr. misle da ih proganjaju „marsovci“, špijunske službe ili netko drugi. Emocije oboljelih od shizofrenije vrlo su cesto neprimjerene situaciji u kojoj se nalaze ili onome što govore. Karakteristike takvih bolesnika je gubitak volje za život, povlacenje iz života u zamišljeni svijet te psihicka opustošenost.
   Osobe koje pate od shizofrenije vide svijet oko sebe iskrivljeno, kao da im je sve nekako crno, bez ikakvog smisla pa se iz tog razloga povlace u svoj tzv. bolji svijet.

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 12:22

   Nisam od pederskih viceva, samo imam nesretnu sreću da poslovno poznajem jednog prolupalog riječkog pedera koji nezadovoljan svojim umjetničkim statusom liječi komplekse po ovom portalu.

   PS: Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

  • karamarko
   karamarko   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 10:56

   patry znaš ti onaj vic kad mujo kaže hasi da nije gay već obična pede*čina.To važi i za tebe.

   http://i47.tinypic.com/9pmclw.jpg

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 9:26

   Propali umjetniče, u dijagnozi šizofrenije zaboravio si reć da je ona bila počesta upravo u umjetničkim krugovima. Posebice u tzv. (quazi)umjetnika koji se nisu uspjeli afirmirat, koji su cijeli život ostali anonimni i za umjetnost nažalost potpuno beznačajni ...

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 9:13

   najdraze mi je "rodjo" ovako odmah ujutro dokazati ti koliki si kreten , pa da ti pokvarim dan. kukurikuuuuu "rodjak" stavi barbajolcic trebat ce ti danas , vec si se sav izneredio pjeneci.
   he..he..he... kukurikuuuuuuuu

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 9:10

   to "rodjak" o cemu ti nego o supku i govnima . priznaj da te to uzbudjuje..he,..he...he....
   jadni moj lobotomirani , kretenski shizofrenicaru ...he..he..he ma bas te lijepo castim. sada cemo jos malo o tvojoj bolesti jer ionako o nicemu ni kurca ne razumijes....

   Shizofrenija je jedan od najtežih psihickih poremecaja. Shizofreni proces zahvaca cjelokupnu bolesnikovu licnost. Sve psihicke funkcije su narušene a postoje i tjelesni znaci koji prate ovaj poremecaj. Shizofrene osobe vrlo cesto gube kontakt sa stvarnošcu, pate od ideja proganjanja, npr. misle da ih proganjaju „marsovci“, špijunske službe ili netko drugi. Emocije oboljelih od shizofrenije vrlo su cesto neprimjerene situaciji u kojoj se nalaze ili onome što govore. Karakteristike takvih bolesnika je gubitak volje za život, povlacenje iz života u zamišljeni svijet te psihicka opustošenost.
   Osobe koje pate od shizofrenije vide svijet oko sebe iskrivljeno, kao da im je sve nekako crno, bez ikakvog smisla pa se iz tog razloga povlace u svoj tzv. bolji svijet.

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 9:10

   to "rodjak" o cemu ti nego o supku i govnima . priznaj da te to uzbudjuje..he,..he...he....
   jadni moj lobotomirani , kretenski shizofrenicaru ...he..he..he ma bas te lijepo castim. sada cemo jos malo o tvojoj bolesti jer ionako o nicemu ni kurca ne razumijes....

   Shizofrenija je jedan od najtežih psihickih poremecaja. Shizofreni proces zahvaca cjelokupnu bolesnikovu licnost. Sve psihicke funkcije su narušene a postoje i tjelesni znaci koji prate ovaj poremecaj. Shizofrene osobe vrlo cesto gube kontakt sa stvarnošcu, pate od ideja proganjanja, npr. misle da ih proganjaju „marsovci“, špijunske službe ili netko drugi. Emocije oboljelih od shizofrenije vrlo su cesto neprimjerene situaciji u kojoj se nalaze ili onome što govore. Karakteristike takvih bolesnika je gubitak volje za život, povlacenje iz života u zamišljeni svijet te psihicka opustošenost.
   Osobe koje pate od shizofrenije vide svijet oko sebe iskrivljeno, kao da im je sve nekako crno, bez ikakvog smisla pa se iz tog razloga povlace u svoj tzv. bolji svijet.

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 9:04

  @najdan i @drenova051, zar vi nastupate u duetu...????!!! ... ke, duo...!!!

 • najdan
  najdan   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 8:57

  @ rikuku debile HDZ-ov.
  HDZ je kriv za sve pa i za tebe što si glup !

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 8:52

  Slavko Linić liči na patka izgubljenog u magli koji glasno kvakće ne zato što zna kuda ide i što radi, nego zato što nema neku drugu ideju što bi trebao raditi u općem beznađu. dnevno.hr

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 8:54

   Hebefrena shizofrenija - To je zapravo dezorganizirani tip shizofrenije, a bitna obilježja su bizarno ili blesasto ponašanje, nepovezan govor i osjećajna tupost ili prisustvo neodgovarajućih osjećaja. Obično počinje u vrijeme puberteta ili rane adolescencije otkuda dolazi i naziv grč. hebeos - dječak, phrenos - duša. Prognoza je obično loša zbog progredijentnog tijeka te brze dezintegracije i propadanja ličnosti.

 • dobrek
  dobrek   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 8:47

  Temeljna glupost.
  25% poreza.
  Smanji porez na 10%. Svima naplati. Za lopove će isto tako malo ostati.
  Svi će biti zadovoljni.

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 9:00

   na listi je gemišt svega i svačega i ne može se sve trpati u isti koš... ali poznato ja da ako su porezna opterećenja prevelika, povećava se broj ili stopa izbjegavanja plaćanja poreza... stoga država mora počet raditi svoj posao, a ne provoditi igrokaze za mase koji traju 3 dana...

 • domaći čovik
  domaći čovik   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 8:25

  Po nacimitomanskemin komentarin ispada da je domoljuban čin NE platit porez države va ku se zaklinju.
  Domoljubi samo kad se treba lupat po prseh i mahat banderun a kad se treba ćepat za lisnicu nigder ih ni....

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 8:53

   domaći, kažeš ili, ili... tko nije s nama taj je protiv nas....!!!

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 8:18

  objava ove liste je veliki auto gol kikirikija...!!!!

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 8:50

   alo "rodjak" jesi li se to probudio da popijes lijekove..... izdrkotino lobotomirana , kretenu shizofrenicni dobro jutro.
   evo za pocetak malo iz lopovske stranke
   http://www.index.hr/vijesti/clanak/sanaderov-sef-porezne-indexu-je-priznao-da-je-postojao-krug-povlastenih-danas-predaje-studentima-ekonomije/628998.aspx

   a onda nastavljamo s tvojom teskom bolescu...he..he..he....

   1. iskrivljeno doživljavanje stvarnosti - predstavlja psihotičnu dimenziju bolesti i tijesno je povezan s poremećajima mišljenja i opažanja:
   - sumanute ideje - nelogične, nerealne i čudne ideje koje se uvjeravanjem i predočavanjem činjenica ne mogu korigirati jer su odraz bolesnog doživljavanja stvarnosti, pacijent u njih sve čvršće vjeruje i počinje se ponašati u skladu s njima.
   - iluzije i halucinacije - poprilično su česte i predstavljaju teške poremećaje kada shizofreni bolesnik percipira nešto što objektivno ne postoji. Najčešće su slušne i tipične su za shizofreniju. Od ostalih možemo spomenuti halucinacije organskih osjeta, halucinacije povezane s osjetilima dodira, mirisa, okusa ili vida.
   - poremećaji doživljavanja vlastitog ja: gubitak osjećaja vlastitosti svojih želja, emocionalnih stanja i postupaka tako da se bolesnicima čini kako im netko oduzima ili nameće misli, tjera ih da nešto učine i slično;
   - pucanje i gubitak granica vlastitog ja dovodi do osjećaja spajanja s bilo kojim objektom u svijetu ili u univerzumu;
   - fenomen depersonalizacije očituje se u doživljaju bolesnika da se mijenjaju, da to više nisu oni jer sami sebi izgledaju nekako čudno pa sve do sumnje u vlastito postojanje;
   - dezintegracija ličnosti može dovesti do osjećaja da su u shizofrenom bolesniku prisutne dvije ili više osoba;
   - fenomen transformacije ličnosti očituje se osjećajem i tvrdnjama bolesnika da je on netko drugi, druga ličnost ili životinja čemu se sukladno i ponaša;
   - fenomen derealizacije ili metamorfopsije okoline znači da bolesnik ima osjećaj da se okolina nekako promijenila, postala nekako čudna, sve je nekako dugačije.
   - nedostatak kritičnosti i uvida u bolest - obilježje je svih psihotičnih poremećaja. Shizofreni bolesnici nerijetko poriču da su bolesni, odbijaju uzeti lijekove ili predloženu im hospitalizaciju. Stupanj nekritičnosti varira od toga da npr. prepoznaju bolest, ali umanjuju značaj simptoma pa sve do ekstremnih slučajeva gdje negiraju da su ikada imali psihičke smetnje, odbijaju bilo kakvu suradnju s medicinskim osobljem i liječenje objašnjavaju kao oblik proganjanja ili kazne.

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 7:51

  objava liste poreznih dužnika je još jedan veliki uspjeh kikiriki vlasti... !!!! .... naravno, tek poslije drugih velikih uspjeha kao što su prestanak gradnje pelješkog mosta, gay pride ....

 • F.Čabrijan
  F.Čabrijan   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 6:20

  Mnogo je tu ljudi i mnogo sudbina, ali jedino što je sigurno jest raditi u državnoj službi-poreznoj upravi i imati redovitu plaću radio ili neradio, svakog drugog u mjesecu.

 • m.blomkwist
  m.blomkwist   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 23:07

  rikuku, ma kade ti je onisti šenčljivi "prijatelj" ki se stalno lijepi za tvoje postove?

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 8:53

   @rikuku
   nedaj boze nikome tvoga zdravlja niti pameti , redikule "rodjacki" ..dakle gdje smo stali...

   Paranoidna shizofrenija - Bitno je obilježje ovog tipa shizofrenije prije svega prisutnost upadljivih sumanutih ideja, a nešto malo rjeđe i slušnih halucinacija, pri čemu su kognitivne funkcije i osjećaji relativno očuvani.
   Popratni simptomi uključuju još anksioznost, srdžbu, suzdržanost i svadljivost.
   Premorbidna ličnost (karakteristike ličnosti prije pojave bolesti) je često karakteristična: radi se o afektivno hladnim osobama, koje su često nezadovoljne, kivne na druge, sarkastične i svadljive.
   kukurikuuuuuuuuuuuuuuuu "rodjak"

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 7:27

   siroti čovjek, misli da su zdravlje i pamet prijelazni.... !!!!

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 7:20

   čovjek se liječi, to mu je sastavni dio terapije....

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 23:04

  kažu kako su neki dužnici s liste bili u dobrim vezama sa hdz vlasti....!!!???? ...hehehe... opet se kikiriki izruguju s inteligencijom svojih birača....!!! oni koji su imali dobre veze nisu na listi, oni su brisani - "delete"...!!!!

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 0:24

   "rodjak" sve nesto gledam ,, od rano ujutro do kasno navecer baljegas ovuda. pa tebe sigurno novi list placa da zabavljas ljude po komentarima. he..he..he.. lobotomijo moja bolesna . kukurikuuuuuuuuu "rodjo"

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 0:13

   bolesni moj "rodjak" uzimaj redovito terapiju , ostavi se ti kradezea i politike. kolika je tvoja inteligencija to je svima ovdje vec odavno poznato. ...he..he...he....
   jedinica za glupost = rikuku
   he..he..he... kukurikuuu rodjak , obrisi pjenu oko usta i na spavanje. evo ti jos malo stiva da lakse zaspes...he..he..he

   1. iskrivljeno doživljavanje stvarnosti - predstavlja psihotičnu dimenziju bolesti i tijesno je povezan s poremećajima mišljenja i opažanja:
   - sumanute ideje - nelogične, nerealne i čudne ideje koje se uvjeravanjem i predočavanjem činjenica ne mogu korigirati jer su odraz bolesnog doživljavanja stvarnosti, pacijent u njih sve čvršće vjeruje i počinje se ponašati u skladu s njima.
   - iluzije i halucinacije - poprilično su česte i predstavljaju teške poremećaje kada shizofreni bolesnik percipira nešto što objektivno ne postoji. Najčešće su slušne i tipične su za shizofreniju. Od ostalih možemo spomenuti halucinacije organskih osjeta, halucinacije povezane s osjetilima dodira, mirisa, okusa ili vida.
   - poremećaji doživljavanja vlastitog ja: gubitak osjećaja vlastitosti svojih želja, emocionalnih stanja i postupaka tako da se bolesnicima čini kako im netko oduzima ili nameće misli, tjera ih da nešto učine i slično;
   - pucanje i gubitak granica vlastitog ja dovodi do osjećaja spajanja s bilo kojim objektom u svijetu ili u univerzumu;
   - fenomen depersonalizacije očituje se u doživljaju bolesnika da se mijenjaju, da to više nisu oni jer sami sebi izgledaju nekako čudno pa sve do sumnje u vlastito postojanje;
   - dezintegracija ličnosti može dovesti do osjećaja da su u shizofrenom bolesniku prisutne dvije ili više osoba;
   - fenomen transformacije ličnosti očituje se osjećajem i tvrdnjama bolesnika da je on netko drugi, druga ličnost ili životinja čemu se sukladno i ponaša;
   - fenomen derealizacije ili metamorfopsije okoline znači da bolesnik ima osjećaj da se okolina nekako promijenila, postala nekako čudna, sve je nekako dugačije.
   - nedostatak kritičnosti i uvida u bolest - obilježje je svih psihotičnih poremećaja. Shizofreni bolesnici nerijetko poriču da su bolesni, odbijaju uzeti lijekove ili predloženu im hospitalizaciju. Stupanj nekritičnosti varira od toga da npr. prepoznaju bolest, ali umanjuju značaj simptoma pa sve do ekstremnih slučajeva gdje negiraju da su ikada imali psihičke smetnje, odbijaju bilo kakvu suradnju s medicinskim osobljem i liječenje objašnjavaju kao oblik proganjanja ili kazne.

  • spalding
   spalding   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 23:57

   Ha, ha, ha.....

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 23:01

  da sada će svi dužnici pohrlit u poreznu platiti dug...!!! hahaha... kome je ta lista namjenjena...???!!! ... retardiranim kikiriki biračima....!!!!

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 0:16

   opet lobotomija moj "rodjak" shizofreni.
   lista je namjenjena sto se i vidi iz prilozenog kradezeovim jatacima ..he..he..he... nije tebi jado namjenjena , ne boj se jado nemas ti ni gace na stapu. samo su te iskoristili izguzili i odbacili. he...he...he... kukurikuuuuuuuuuuuuuuuuuuu "rodjo"
   evo jos malo tvoje stvarnosti, uzivaj.
   2. povlačenje iz stvarnosti - autizam predstavlja shizofreno povlačenje iz stvarnosti u vlastiti magijski svijet fantazija, simbola, želja i strahova. Može biti prisutan u različitom stupnju s tim da se potpuni prekid s realitetom rijetko viđa. Naime, istodobno s udaljavanjem ili bijegom od stvarnosti, prisutne su i težnje za očuvanjem ili ponovnim zadobivanjem izgubljene realnosti. Katatoni stupor predstavlja stanje potpune motoričke blokade kada bolesnik niti govori niti reagira na vanjske podražaje, ne uzima hranu, djeluje posve nezainteresirano za svoju okolinu, kao da ne čuje što mu se govori. To je samo prividno jer je bolesnik posve bistrog senzorija i prati i registrira sve što se događa oko njega, ali ne reagira.

  • spalding
   spalding   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 23:57

   HDZ-u

 • m.blomkwist
  m.blomkwist   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:58

  SLiniću, ma moreš si obrisat rit z tu listu.

 • daj-babi-kunu
  daj-babi-kunu   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:39

  Blokirao mi malo mozak ponovo------
  Da ovo nije objavljeno u medijima ja nikad ne bi platio porez ?
  @stoljpi
  jel sam blizu...... ili ne kuzim kvaku.....

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 7:46

   Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

  • štoljpi
   štoljpi   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 7:17

   Kad bolje razmislim nemoj ga ništa ni pitati, prolupao je skroznaskroz hahaha. Patriote legendo, dobro je, idi sad malo odspavaj...

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 6:48

   Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

  • štoljpi
   štoljpi   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 6:42

   Ne znam, iskreno, pitaj patriota on sigurno zna, on se najbolje kuži u čarape i madrace, naime fetiš mu je pokazivanje svojih čarapa i štikli na ovom portalu a sigurno zna i sa koliko nula se točno piše riječ PATRIOT.

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 23:25

   Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:55

   stoljpi spava,imao je naporan dan na plazi.

  • daj-babi-kunu
   daj-babi-kunu   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:50

   hebi ga.......... nisam ja za ove prostore....

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:46

   Ne kuzis kvaku.

 • daj-babi-kunu
  daj-babi-kunu   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:35

  Ne kuzim u cemu je kvaka ?
  Linic objavi da sam duzan drzavi a ja brze bolje od srama rezem madrac ili trgam prljavu carapu vadim € i pravac na poreznu....
  Jel sam ja to dobro shvatio ili je ovdje nesto drugo u pitanju?

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 23:24

   @daj-babi-kunu
   na moj site nije jednostavno uć', izdrkavanje na ovom sirotom portalu je jedna priča, moj pravi posao sasvim druga. Glede poreza ja sam mala riba, možda bi bio veća riba da radim svemirske poslove u prohlađenom inozemstvu ...

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 23:19

   Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:52

   Plati pore znasoj drzavi, pa se javi.

  • daj-babi-kunu
   daj-babi-kunu   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:47

   Site off-line

   patriot.com.hr je trenutno na održavanju. Uskoro bi trebao biti vraćen u funkciju. Hvala na strpljenju. .

   Sta ni ti nisi platio porez?

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:47

   Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:42

   Nisi shvatio n azalost.

   PS: http://www.patriot.com.hr/foto/bureksasrdelom.JPG

 • Xiamen
  Xiamen   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:22

  @stoljpi ! Desetka za odgovor na komentar za desetku ! LP !
  @ kukurac, ti i dalje grizi svoj vlastiti rep, eto imas i novog obozavatelja velikog patriot d.o.o. !
  A ti @paparaco drzi se i dalje svog" poserigrafijskog" poduzetnistva sa svojim ciganskim rodjacima !
  Uostalom kako stalno pricas o "sranju" mjesto ti i je medju govnima ! Uzivaj hrvoje cop ....... HAHAHA ! ! !

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:46

   Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:38

   Ma kakav stoljpi,

   PS: http://www.patriot.com.hr/foto/bureksasrdelom.JPG

 • domaći čovik
  domaći čovik   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:16

  Otpusti nam duge naše.........

 • domaći čovik
  domaći čovik   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:07

  @rikuku , kako stvari stoje z hrvatskemin novčanicama, brzo moć ćeš igrat samo Monopoly ......pa će valjda nać ku za stanovitog FT ki je zapalil šteriku i počel celi ovaj kriminalni cirkus, dapače nadan se da će ga naštampat na najvećen apoenu ......nebog zaslužil je......

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 21:52

  lik slavka linića bit će na novoj hr novčanici od 0 (nula) kuna...!!!!!

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:11

   ne "rodjace" lobotomirano - shizofrenicni , bit ce tvoj bivsi sef koji je i doveo drzavu u ovo jadno stanje. he..he..he.. kukurikuuuuuuuuuuuuuu
   ajde "rodjak" vrijeme je za kamilicu i sakicu sarenih tableta pa na spavanje. neka ti zena prije veze barbajolcic da ne ispjenis cijeli krevet.

  • najdan
   najdan   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:10

   @ rikuku debile HDZ-ov
   Pametni ljudi sebe prilagođavaju svijetu, a glupi ljudi svijet prilagođavaju sebi.
   Nije čovjek glup što je glup, nego što ne vidi da je glup !

 • domaći čovik
  domaći čovik   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 21:48

  Sada je država preskupa, trebalo bi smanjit administraciju pa će rabit i manji porezi......bonđorno, oteli smo državu a sada njin je skupa....malo bi pa ne bi...... Malo bi mahali z banderamin i igrali se rata a računi baš i ne bi oteli plaćat.......
  Ča misliš da ne bi Slave dal z gušton mase administrativci pedalu kad bi se ovi mogli zaposlit kade drugder ma jaa su mu va morše aš privatni biznis kako ga je HDZ zadnjeh 20 let razvijal ni dal baš rezultata a rvati još nisu shvatili da će morat živet puno puno skromneje nego su živeli a delat puno puno više za manje soldi kako bi mogli bit konkurentni.
  Budimo superbi , to nam je naša borba dala.......ako niš drugo ovakoven budalašon kod Mrkopalj bar je ustala satisfakcija da moru mahat z banderun , takovi živeju od toga al nažalost većina nas ne.....

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 21:48

  uskoro lista dugova države i državnih tvrtki...!!! .. ah koji stup srama...!!!!

  • najdan
   najdan   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:14

   @ rikuku debile HDZ-ov.
   HDZ je kriv za sve pa i za tebe što si glup !

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:00

   opet moj "rodjak " shizofrenicno lobotomirani gnoji i zagadjuje zrak i prostor.
   kretencino lobotomirana , crijevni kradezeovski crve , shizofrenicna kujo don joze. he..he..he.. najprvo da te malo prosvjetlim a u slijedecim cemo postovima o tvojoj bolesti
   http://danas.net.hr/hrvatska/duznici-su-bili-u-dobrim-odnosima-s-proslom-vladom
   http://danas.net.hr/hrvatska/ivan-mijatovic-zlatna-mladez-duguje-91-milijuna-kn
   http://danas.net.hr/hrvatska/linic-o-poreznim-duznicimado-jucer-su-se-grlili-i-ljubili-s-bivsim-clanovima-vlade

   i gdje god okrenes , pljacka , otimacina , neplacanje , pederisanje , zatvori , robije , uskoci a uvijek u glavnoj ulozi kradeze.
   dobro da je i kamen na kamenu ostao nakon 20-godisnjeg tornada tvoje mafijaske organizacije. najveceg zla u hrvatskoj povijesti....
   djubre lobotomirano...kukurikuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 21:47

  navodno da će do kraja godine dati kompletnu listu od svih 400.000 nezaposlenih hrvata, samo da prođe turistička sezona....!!! .... ah, koji stup srama ...!!!!

  • drenova051
   drenova051   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:02

   evo "rodjo" , malo dijagnoze

   Koji su simptomi shizofrenije?

   Simptomi kod shizofrenije mogu se podijeliti na pozitivne i negativne.
   Pozitivni simptomi se češće javljaju u akutnim fazama ili u početnim fazama bolesti. Negativni simptomi se češće javljaju kod dugoročnog tijeka bolesti.

   - halucinacije: javljaju se kad bolesnik nešto vidi, čuje, osjeća, ili miriše, a da za to ne postoji stvarni izvor podražaja. Iskustvo osjeta i doživljaja nastaje u samim osobama.

   - lažna uvjerenja, obmane: često postoje dokazi koji ukazuju da se radi o obmanama, no osoba bez obzira na bilo koje logično objašnjenje i dalje vjeruje čvrsto u njih. Druge osobo doživljavaju bolesnikove obmane kao nevjerojatne za koje očito ne postoji utemeljenje u stvarnosti.

   Osobe će često izvlačiti zaključke iz svojih obmana, koje će ga odvesti do drugih obmana. "Često postoje ljudi ili organizacije koje ih proganjaju i pokušavaju uhvatiti (paranoidne obmane, obmane proganjanja)".

   - problemi u razmišljanju: tijek misli može postati brz dezorganizirani tijek koji premeće po mozgu, a može biti povezan i sa iznenadnim pražnjenjem uma od svih misli (blokada). Također mogu postojati i obmane u vezi samih misli: bolesnici misle da sve što razmišljaju svi oko njih jednostavno mogu ćuti, da su zamijenjeni s nekim drugim i sl.

   - raspoloženje: može se brzo izmjenjivati i često je neprilagođeno situaciji.

   Ostali simptomi:

   Zbog svih gore spomenutih promjena nije iznenađujuće da bolesnici često postaju ekstremno preokupirani nečim, lagano se ometaju i dekoncentriraju, ili pak postaju povučeni. Različiti ljudi će iskusiti različite obrasce ponašanja - s različitim stupnjem ozbiljnosti simptoma.

   Gotovo uvijek postoji nemogućnost bolesnika u shvaćanju svoje bolesti.

   Kada jednom prođe akutna faza bolesti, bolesnik može stupiti u kroničnu fazu u kojoj prevladavaju tzv. negativni simptomi. Oni mogu uključivati manjak motivacije, povlačenje, izbjegavanje drugih ljudi. Često, simptomi iz akutne faze mogu ostati i duže, kroz kroničnu fazu, međutim u kroničnoj fazi nisu tako teški i jako izraženi.

   Obmane i halucinacije se mogu nastaviti, ali bolesna osoba će biti u mogućnosti odvojiti takve pojave od drugih uvjerenja i svakodnevnih društvenih interakcija. Bolesnika je potrebno kontinuirano uvjeravati da su njegovi simptomi zaista plod bolesti.

   Ove činjenice mogu deprimirati svakoga čiji je prijatelj ili bliski član obitelji šizofreničar. Međutim, treba napomenuti dvije važne činjenice:
   - postoje različiti stupnjevi težine bolesti - neće svaka osoba s dijagnosticiranom šizofrenijom iskazivati potpunu kliničku sliku bolesti
   - ova bolest se može liječiti - psihološkim tretmanima i lijekovima koji, posebno ili zajedno, mogu znatno poboljšati sliku bolesti i njen konačni ishod.

 • toni_t
  toni_t   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 21:35

  zanimljivo bi bilo vidjeti omjer duznika prema stranackoj pripadnosti,...

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:06

   Svi dužnici pripadaju samo jednoj stranci: dužničkoj ...

 • Pero_Guska
  Pero_Guska   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 21:24

  Ima tu svega i za i protiv objave. Činjenica je da su neki objektivno ušli u teškoće i da ti porezi samo imaju svrhu da održavaju preko-svake-mjere brojne korisnike državnog proračuna. Kad bi imali upola manje ljudi i ustanova na proračunu bilo bi toliko manje poreza.
  S druge strane, činjenica je i da je prosječni Hrvat poduzetnik kad je otvorio firmu, imao od imovine jedne posrane gaće i kad mu je stigao prvi milijun na račun nije shvatio da taj novac mora dati radnicima, državi i dobavljačima, a njemu što ostane nego su se kupovali auti, išlo se po restoranima i živjelo filmski a sve na tuđi račun. Vjerujem da je kod ovih navedenih firmi proporcionalno velik dug i prema svim ostalim dobavljačima kao i prema državi.

 • starboard
  starboard   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 21:19

  Domoljublje je konačno moguće matematički precizno izmjeriti i izraziti – što veći domoljub to veći dug prema "voljenoj" zemlji, a kritika na račun činovnika ne stoji zato jer smo podanici partitokratske, a ne demokratske države (bilo bi tu posla i za čuvare Ustava kada bi ga netko ozbiljno shvaćao) - ova objava "dužnika naših" obična je burleska

 • annex
  annex   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 20:54

  Kaže Linić i ona šefica porezne da su ovi sa liste miljenici bivše vlasti. Totalna glupost. Tko je na ovoj listi to je samo dokaz da si nije bio dobar sa bivšom vlasti ili HDZ-om. Jer da je bio dug mu ne bi niti bio vidljiv. Oni su svojima dugove brisali jednim pritiskom gumba. To je istina. Kao što je istina da su Rajić, Todorić i njih još desetak stostruko veću pljačku napravili u pretvorbi nego što je ova ekipa dužna poreza. Osim toga to je sve prijavljivani porez. Gdje je ona ekipa koja radi preko Kajmanskih otoka ili uopće neprijavljuje porez. To bi bio pravi stup srama. Kao i političari i njihove odluke o propalim investicijama u svojim zaseocima. O korupciji i organiziranom kriminalu da i ne govorimo. Na kraju su ovi koji su prijavljivali porez, vjerojatno državnim reketom onemogućeni da ga plate, postali "stup srama", a svi ovi pljačkaši, pa i oni koji su napunili džep u Riječkim tržnicama, oni su pošteni građani Hrvatske. Sadašnja šefica Porezne uprave je u Poreznoj upravi desetak godina. Zašto nije imala građanske hrabrosti pa postala zviždač. Koja smo mi bagra. Pušimo ove komunjare, kao i one prije njih. Svi su oni iz iste ulice, samo se smjenjuju na vlasti, nama bacaju koske, a mi onda umjesto da mislimo na gladnu i neškolovanu djecu, radije mislimo o tzv."stupu srama". Dok ovo čitamo možda upravo nestaje još jedna količina pohranjenog žita iz državnih rezervi, a kamioni voze prema Konzumovim silosima ili je možda došlo novo vrijeme pa konvoj kreće prema Kolinskoj!

  • štoljpi
   štoljpi   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 21:30

   ...i bravo za Kolinsku no mislim da Mlinar može jako kvaliteno obraditi žito iz Rusije i Ukrajine odjednom! Ako treba, ne... ;)

  • štoljpi
   štoljpi   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 21:02

   Evo kako se piše komentar. Iako će Vam ova moja preporuka biti veći - nego + nisam se mogao suzdržati. Ja sam preglup da bi svoju misao ovako kvalitno ispisao. Inače ovakve komentare bi trebalo naplačivati;
   slijepi - $1
   gluhi - $1
   slijepi i gluhi - $2

 • Fiume_
  Fiume_   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 20:28

  Jebeš blesavu državu.... :))) Velike ribe neće nikad biti uhvaćene kao i njihovi pomagači od sitne birokracije do političara, a male će se koprcati u mreži. ;) :)

 • spalding
  spalding   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 20:06

  Svi ti dužnici i ljudi koji su dužni , a ne mogu servisirati dugove moraju snositi posljedice. Po zakonu i rokovima koje ti zakoni propisuju. U slučaju da to ne bude tako moraju odgovarati oni koji im opraštaju ta dugovanja. A sudit će im Narodni revolucionarni sudovi, već sutra. Nemojte tada pitati zašto ih se penalizira, a one koji su dužni zašto im se konfiscirana imovina i slično, kao što mnogi kritiziraju i pitaju za postupke od prije šezdesetak godina, što je tipično desničarska metodologija.

  • spalding
   spalding   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:52

   Zašto u drugu državu ?

  • štoljpi
   štoljpi   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 20:27

   Ma jašta hej!!! Narocki narod će čisto da prevasvisne u nesvest od oduševljenja kad pročita ovaj tvoj narocki proglas o revolucijonarnom suđenju!
   Vrati se u pećinu u Drvar, Jajce, negdje...ubi se, bilo što...

 • Oliver Kaštelan
  Oliver Kaštelan   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 19:57

  Na kojem mjestu na listi i s koliko duga je građanin Marko Perković?

  Ja ga nisam našao, ali, recimo, novinara Davora Butkovića jesam. I to na 202. mjestu s 1.468.798,59 kuna duga.

  Tek malo više nego što ste pisali da je građanin Perković dužan. Hoće li sada on zaslužiti poneki poseban članak?

  Hoće li uslijediti isprika ili bar demanitj s vaše strane građaninu Perkoviću i nama jer ste nas doveli u zabludu?

  • bugi
   bugi   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 20:27

   Pošto se bliži dan pobjede i sigurno im neće biti lako ovima iz redakcije moramo im oprostiti. A moramo uzeti u obzir ovaj masakr koji su danas doživjeli u rukometu.

 • malosutra
  malosutra   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 19:52

  A kad se misli uvesti reda medđu najmodavcima stanova i soba?Koliko znam postoji i porez na dohodak od imovine,dakle tu spadaju i iznajmljivači stanova,a pojedinci imaju po 2-3 stana u koje natrpaju i po 10 postanara?

 • Uskok
  Uskok   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 19:24

  To je dokaz da porezna politika nije uravnotezena, tj. porez je prevelik pa ga tvrtke i ljudi nemogu placati, tj. drzava je skupa i ocekivanja servisiranja tih troskova od ovog slabasnog gospodarstva su pucanj u prazno.
  Linicu smanji administraciju na pola, pa ti nece trebati toliko poreza.
  Ocajni pokusaji ljudi bez vizije i puta rjesenja najveceg problema Lijepe Nase, a to je da se u HR ne isplati raditi, nema zarade za posteni rad, a gdje nema zarade nema ni poreza.

 • mmicro
  mmicro   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 18:04

  http://www.vecernji.hr/vijesti/miljenicima-hdz-ova-vlada-otpisala-2-5-milijardi-kuna-duga-clanak-384320

 • Ana Anic
  Ana Anic   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 17:15

  rikuku, gdje si sad p*cko HDZovska, hajde sada brani svoje kriminalce koji su svojima godinama dozvoljavali ovakvu milijunsku kradju drzave?!?!?! CITAJ: http://www.index.hr/vijesti/clanak/sefica-porezne-o-duznicima-rijec-je-o-poduzetnicima-koji-su-bili-u-itekako-u-dobrim-odnosima-s-bivsom-vladom/628899.aspx

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 21:48

   Prodajem dvije (po)serigrafije postarijeg neafirmiranog umjetnika Josepha Joškice Ahela iz Podčudniča 129 - tel iz usluge 051 250 131 - za samo 120 kuna, koliko sam ih i sam bez cjenkanja platio kod braće cigića na buvljaku. Okviri vrijede barem 200 kuna za slučaj da sakralni motivi kupcu nisu po volji ...

   PS: pose.em ti se na posao Jasmine Đećeviću, uredniče ovog portala i šefu deska NLa

  • štoljpi
   štoljpi   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 21:13

   Paparaco smiri se...nikad nečeš postati fotoreporter N.L-a. Rođeni si paparaco, slikanje iz žbunja i sl. Zašto ne pitaš modnog mačka ako mu treba osobni paparaco? Fino ga ti ono kao maltretiraš i još mu naplatiš...ha? Priznaj da je dobra ideja?
   Spoj ugode s koristi...

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 18:58

   Luzeri rikuku je pametniji od vas svih na ovom forumu.

 • kvarnelino
  kvarnelino   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 17:07

  Lijepa naša je mala zemlja za veliko pranje. Mnogi su uredni platiše poreza na nepostojeći promet i tako iskrivljuju sliku isplativosti poslovanja u ovom kaosu. Mnogi su pokrenuli poslove sanjajući američki san u kojem se sve može ali su pregorili i zaslužili mjesto na listi dužnika. Neki su smišljeno pumpali dug i izbjegavali podmirenje istoga i trebalo ih je prije natjerati da ga podmire. Fiskalne kase olakšat će pranje gotovine a sitne utajivače koji se utajom pokušavaju izvući iz nelikvidnosti i dugova dokrajčit će u početku. Veliki trgovci i ugostitelji ostati će bez žilave konkurencije malih koji su mogli konkurirati samo kvalitetom ali ne i cijenom. Tako će se ponuda u segmentu usluge i trgovine svesti na proizvode i namirnice koje su uvozni otpad iz EU i trećih zemalja. A sitne ribe bojat će se zbog par tisuća upitno nelegalnog prihoda.

 • svojnasvome
  svojnasvome   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 16:54

  A sada slijedi lista svih zaposlenih u gradskim i županijskim službama a posebno onih u poreznim odjelima. Nakon toga slijedi link lista svakog poreznog djelatnika sa firmama koje ivodi ili je vodio, a onda lista svih onih koji su telefonski urgirali da se nekoga ne proziva, itd. Znamo da je Bracanović bio lopov, ali i Lončar, ali je još na poziciji, pa onda sve ovi Šiptari privatnici s pekarama i zlatarnama, ali je čudno da na ovim listama nema Tržnica, Luke, Novog Lista...,3 Maja, V.Lenca a sve neplatiše.
  Kada će objavit liste firmi koje ne isplaćuju plaće. Liniću, a sada nam reci kako češ sve ovo naplatiti? Poznajem neke na ovoj listi iz svih krajeva HR, i znam da ne možeš naplatiti ni lipe, niti od imovine, niti od dobiti. Prosvijetli nas!

  • PeroBjondo
   PeroBjondo   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 19:02

   Za neke stvari postoje i zatvori, pa fino odrađuješ dok ne isplatiš.

 • bugi
  bugi   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 16:47

  Zna li netko gdje je tu Thompson? Koliko se sječam zadnjih dana se pisalo samo da je Thompson dužnik, ja gledam sada popis i mislim ono sad će Thompson biti prvi na listi kad ono njega nigdje? Ako se dobro sječam novi list je taj koji je obajvio tu informaciju a danas ni jedna rijeć o Thompsonu.

 • Morchich
  Morchich   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 16:36

  lakše je bilo objavit tko nije dužan!!!! :))

 • Fiume_
  Fiume_   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 16:29

  Bogu hvala je Zagreb najnaseljeniji grad Hrvatske pun Hercegovaca, a oni su vrijedni i marljivi pa će isplatiti svoju domaju BiH prvo, a onda ćemo vidjeti dalje po Hrvatskoj što će platiti, obzirom da Hrvatska za razliku od Njemačke nikad nije recimo Židovima platila odštetu.

  • F.Čabrijan
   F.Čabrijan   Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 6:16

   @Fiume. Spominješ Hercegovce? A što ne spomeneš sve Riječke Tvoje sunarodnake koji žive ovdje,rade i ne plaćaju porez, ali redovito šalju novac u rodni kraj?

 • Fiume_
  Fiume_   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 16:24

  Kad smo kod ovog zadnjeg popis žrtava zadnjih ratova u 90-ima bi isto bio zanimljiv. U Hrvatskoj i BiH. Srbi iz BiH su već počeli rsčunsti i izdavati račune Hrvatskoj, a mogli bi i s vremenom hoće Bošnjaci. Mi ćemo naravno Srbima i tako... Ja se slažem da ovom kraju Zagreb treba isplatiti dugovanja barem za holokaust obzirom da je bio u suradnji s SS jedinicama.

 • veljkob
  veljkob   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 16:19

  Pa iz ovoga je jasno da je najveći porezni neplatiša DRŽAVA.Tu se generira sav dug i nered.A oni udru po malom čovjeku,jadnom penzioneru kojem uzimaju i zadnju kunu,jer nije platio zamislite HRT preplatu.(a HRT duguje 300 milijuna kuna).Nije Hrvat tko ne plati porez da si ovi mogu kupiti nove BMW-e.Sram vas bilo!

 • Purger
  Purger   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 16:09

  Veliko bravo za objavu liste.
  Ako želimo razmišljati, raspravljati i donositi odluke o nečemu, trebamo podatke.

  Još nekoliko lista koje bi bile zanimljive:
  Troškovi ministarstava, javnih poduzeća, gradova i županija - sa svim detaljima.
  Popis žrtava drugog svjetskog rata.

 • domaći čovik
  domaći čovik   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 15:52

  @Mrkopalj, smeće si ti i tvoji ki su dvajset let mogli poslovat pod tvojen HDZ-om a da ih niki niš ni pital. Sada kada se je neki ćapal da napravi reda onda van je "đubre". Vi bite državu kade morete se zet a porez platit ne bite......e pa nećete tati nacimitomanski, nećete...... I pravo ima Slave neka seh pošalje va bankrot ki nisu sposobni pošteno delat da ne truju z ten vašen lopovsken otrovon ono malo zdraveh i pošteneh poduzetniki ki svoje obavezi uredno plaćaju a takovi se ne voze va BMW-eh i Mercedes-eh nego va kakoveh skromneh Nivah i Kangu-eh. Hohštapleraja i potkradanja državi je dosti. Glupane ustaški ni domoljublje mahat z banderun nego platit porez a to je malo teže dočekat od takoveh kod ča si ti.....

  • Mrkopalj
   Mrkopalj   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 20:12

   Hoj na fažol sa Slinićem, jebo te on majmune zatucani!

 • Fiume_
  Fiume_   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 15:50

  Ma da su samo kancelarijski štakori, općenito ljudi u ovom gradu misle da mogu poduzetnicima izbijati novac iz džepova bilo da su iz Rijeke ili nisu radi njihovih potreba i zabave. Sad će ganjati i trgovce i ugostitelje umjesto da se riješi to pitanje fisklane blagajne, a masno plati kao i vani za prokazivanje mita u korupcije. No očito je bitno da se ljudi glođu za sitne novce, a krupne ribe promaknu. Narodu po običaju kruha i igara.

 • mošsimislit
  mošsimislit   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 15:23

  kao i uvijek do sada radi se o klasičnoj zamjeni teza...
  oni koji bi se trebali crveniti od srama i koji bi također trebali prekršajno i krivično odgovarati, su djelatnici porezne uprave koji su dozvolili ovakvo stanje ... oduvijek postoje porezni zakoni i mjere prema onima koji ih ne poštuju...
  hrpa kancelarijskih štakora zna samo živjeti na grbači poštenih poduzetnika, tražiti svoje regrese i božićnice i prokazivati u pogrešnom smjeru vičući drž'te lopova....
  a svaki od ovih na listi ima svojeg poreznog referenta ... egzaktno se može izračunati učinkovitost svakog pojedinog referenta

  • kvarnelino
   kvarnelino   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 15:40

   Učinkovitost se bilda na sitnim ribama pa je prosjek zadovoljavjući. Mali obrtnici se tresu na opomenu od porezne a ova ekipa na listi je nagomilala dugove uz nečiju pomoć.

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 15:21

  sada smo gladne napojili i i žedne nahranili.... kako tužno poigravanje sa običnim pukom...

  • spalding
   spalding   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 20:08

   Istina boli i to jako.....

 • dobrek
  dobrek   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 15:10

  Za svakih 100 KN jedan dan zatvora.
  Ne uvjetno i ne u Remetincu već na otoku i tucanju kamena.

  • velimir
   velimir   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 18:13

   300 kuna je dan zatvora i treba njih u VIA ROMU u sobu gdje ih je po 10 ljudi

 • PeroBjondo
  PeroBjondo   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 15:01

  I što će im se sada dogoditi??? Pa da ih je bilo sram to nebi ni radili.

 • Fran_Supil
  Fran_Supil   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 13:46

  Kakvo jeftino bildanje popularnosti i mazanje očiju! Pa zar ova vlada zbilja misli da smo ovce bez memorije?!? Ne zanima me ni ime ni prezime, ni spol ni godište ni nacionalnost dužnika, za mene su to sve lopovi jer oni ne plaćaju a ja plaćam, a vlada (vlade) je ta koja je nesposobna da uvede reda i naplati porez! Neka svoja imena stave na nultu poziciju, koliko su oni nakrali svojom nesposobnošću i izdajničkim odlukama! Svi iz prvog i drugog saziva Sabora koji su dozvolili ukidanje SDK i transformaciju u ZAP pa kasnije FINAu bi trebali biti u zatvoru zbog privatizacijske i porezne pljačke iz koje ćemo se vaditi još godinama. Odvratno, Linić i Čačić, ma kakvi su to "znalci", kakve rezultate imaju iza sebe da im narod vjeruje da su to neki stručnjaci?!?

  • dobrek
   dobrek   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 15:30

   Mala ispravka
   Vlada zbilja ne misli da smo ovce.
   Mi jesmo ovce!!!

 • GLEMBAY
  GLEMBAY   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 12:02

  D stvarno,gledam taj famozni spisak,koji bi je li kao trebao izvući po ovima koji su toliko trućkali o njemu,državu iz krize,kad se naplate ti silni porezi,pa se pitam zašto nije nigdje naznačen otkad su ti dugovi.Evo CROTIA LINE ,to je već istekla i apsolutna zastara,pa ELEKTROMEHANIKA,pa sijaset tvrtki u stečaju,pa mezimac političara NK RIJEKA (hoće Volpi to platiti ?) ili pak stare asove poput AGREGATA,FINABA našeg i njihovog Babe Abdića,TERI-KROTEKA....Dajte,ljudi,sad to objavljujete,kad su imovinu počistili isve ostavili golo.I koja je svrha,jeste štp poduzeli,završiste li koji spor-kako je moguće da se imovina prodaje ispod žita kao npr KLUB POMORAC ispred PGŽ-a za CROATIA LINE,ako su ovi toliko dužni državi ? Smiješni ste s ovom neorganizovanošću,a liste dužnika su samo dokaz da ništa niste radili 20 godina,da bi sad vikali "Drž'te lopova !",kad su vam plaće,privilegije i radna mjesta došli u pitanje.Boli vas neka stvar za raju i pravdu...

 • M.Trošelj
  M.Trošelj   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 11:04

  'Dobro jutro, susjede' - pozdravlja me uvijek raspoložena susjeda u liftu.
  Samo je mrko pogledam, i odbrusim.
  ' Nemojte vi meni dobro jutro, našao sam vas na spisku dužnika. Bolje bi vam bilo da platite porez'
  Susjedi je nestao osmjeh s lica.
  'Što se ti javljaš, jučer sam te vidjela u trgovini. Nisi uzeo račun. Da znaš da ću te prijaviti kad si takav'.
  Više se ne pozdravljamo, ne razgovaramo i tražimo jedan drugom dlaku u jajetu.
  Eto, mjere su počele djelovati.

 • Mrkopalj
  Mrkopalj   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 10:25

  I što sad? Pa porezna je pokazala samo svoju sramotu, ne njihovu! Oni su ti koji su dozvolili ovoliko dugovanje po poreznim davanjima. Porezna je generator lopovluka i zla s kojim se ono đubre Slinić kurči sad po TV-u! Što su poduzeli da to sprijeće, kako će se naplatiti, kako pokažnjavati službenike i porszne šefove po županijama i općinama, ni rijeći. A što država nije na spisku po ministarstvima? Oni su najveći lopovi i generetor nelikvidnosti ovih tvrtki, posebno onih koje su radile za državu. Kad ćemo to ugledati?O nabijem vas na kurac sve po Planu 21!

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 22:43

   Mrkopanj
   ne seri

  • Mrkopalj
   Mrkopalj   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 20:15

   PeroBjondo
   Niti u HDZ-u, niti u SDP-u, majmune neotesani!

  • PeroBjondo
   PeroBjondo   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 19:00

   Da nisi i ti na listi KRADEZE-ovče....

 • NLA
  NLA   Objavljeno: 31. srpnja 2012. u 9:47

  Ovdje nema ništa novo , sve godinama opće poznate stvari . Na spisko su i poduzeća koja ne postoje i po i5 godina i nemaju nikakve imovine što znači da se dug nikada ne može i neće naplatiti . Postavlja se osnovno pitanje koje navedenim poduzećima i obrtima omogućio da sa ogromnim dugom i dalje rade . Zna se da je Elektromehanika najveći dužnik u županiji i da je pokojni muž pročelnice Višnje Felker bio direktor Bracanovićeve firme u Češkoj ali šta je sa ostalima ? Isto tako su Višnja Felker , Tea Borčić , drugarice Renata i Luštica godinama nedodirljive u poreznoj upravi , a vlast se mjenjala i 2001 !?