Nepoznati detalj iz života prijateljice Jadranke Kosor

Obitelj zastupnice HDZ-a Đurđice Sumrak bespravno sagradila vikendicu na moru

Robert Frank

Kućica je sagrađena u masliniku, unutar zaštićenog obalnog područja od sto metara gdje nije dozvoljena gradnja prema Uredbi Vlade iz 2004., a dovedena je i struja i voda



BIOGRAD NA MORU U mjestu Kumenat kraj kampa Soline u Biogradu na moru svoju je vikendicu nedavno izgradila obitelj saborske zastupnice Đurđice Sumrak, četvrtoplasirane na listi HDZ-a u prvoj izbornoj jedinici, koja se prije nepuna dva mjeseca »proslavila« izjavom kako je predsjednik SDP-a Zoran Milanović nasilnik u obitelji koji se, prema njenim riječima, fizički razračunava sa svojom suprugom.


   S obzirom da takva izjava, izrečena očito s ciljem moralne difamacije političkog protivnika, nije ničim konkretnim potkrijepljena, vjerodostojnost zastupnice Sumrak dovedena je u pitanje.


Njena politička vjerodostojnosti još je ugroženija činjenicom da je njena obitelj u Kumenatu vlasnik čestice od 1.057 četvornih metara, upisane kao maslinik, a na kojoj je bespravno izgrađena prizemna vikendica površine oko 35 četvornih metara. Vikendica, čiji su vlasnici otac i brat Đurđice Sumrak, kao i cijela parcela, smještene su unutar zaštićenog obalnog područja od 100 metara od mora gdje nije dozvoljena gradnja prema Uredbi Vlade o uređenju i zaštiti zaštićenog obalnog područja mora iz 2004. 


      Kada smo stupili u telefonski kontakt s Đurđicom Sumrak najprije nam je kazala kako ne zna o čemu govorimo, no kada smo joj objasnili da se radi o bespravno izgrađenoj vikendici, samo je kratko kazala da je to kamp kućica.

Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista, u četvrtak, 1. prosinca 2011.